Imagini îngrijorătoare la poarta unui spital din Braşov: coadă lungă de ambulanţe cu pacienţi cu Covid-19

Imagini îngrijorătoare la poarta unui spital din Braşov: coadă lungă de ambulanţe cu pacienţi cu Covid-19

Coloană de ambulanţe la poarta unui spital din Braşov FOTO Facebook/Vlad Voiculescu

Potrivit medicilor ambulanţele sunt nevoite să formeze o coadă, cu pacienţii în stare gravă în aşteptare, deoarece numărul de locuri disponibile în Spitalul de Boli Infecţioase de la Braşov (ca de altfel la mai toate spitalele Covid din România) este mai mereu insuficient.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia a devenit aproape disperată la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, care este plin până la maximum, iar medicii au ajuns în situaţia de a externa mai devreme cazurile de COVID-19 cu evoluţie bună sau de a trimite pe pacienţii cu forme de boală mai puţin grave la puţinele spitale din judeţ care mai au locuri libere pentru această patologie.

O fotografie în care se văd ambulanţe aşteptând la rând a fost realizată vineri, la intrarea în unitatea medicală. Imaginea a fost distribuită pe Facebok şi de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, alături de una similară, de la Spitalul ”Sf. Pantelimon”, din Bucureşti. „Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanţe, ci cozi în faţa unor spitale care tratează pacienţi Covid-19”, a scris ministrul pe Facebook.

 

În fotografia realizată vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se vede cum şapte autosanitare aşteaptă la intrarea în spital. Medicii de la acest spital lucrează sub presiune, în condiţiile în care adresabilitatea depăşeşte cu mult numărul de paturi existente în spital.

„Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. Situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii”, a declarat sâmbătă medicul Tatiana Meliceanu de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.

Sâmbătă, toate cele 74 de paturi ale amintitului spital erau ocupate, iar medicii spun că au mai adăugat paturi în saloane, practic au redus spaţiul alocat fiecărui pacient. „Avem un sigur medic de gardă pe tot spitalul şi pe camera de gardă. Deci eu văd şi pacienţii de jos, din ambulanţă, şi văd şi urgenţele din spital şi sunt destule, să ştiţi”, a precizat medicul.

Aceasta a povestit cum sâmbătă, un pacient imobilizat este consultat în ambulanţă. ”Nu avem locuri fizic să îl vedem altfel”, explică medicul. Situaţia este dificilă şi pentru cazurile foarte grave.

„Noi avem terapie intensivă doar cu numele. Nu avem medic de terapie intensivă. Avem un contract şi vine un medic de terapie care face doar la solicitarea noastră, pentru pacienţii mai gravi, dar nu avem saloane de terapie intensivă, noi avem nişte saloane la parter unde sunt ţinuţi pacienţii mai grav, unde avem debit mai mare de oxigen, la recomandarea medicului cu care avem contract, care nu  e permanent prezent aici”, a adăugat Tatiana Meliceanu, de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.

Vă recomandăm şi:

Bilanţ COVID: Peste 5.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Un nou record negativ la ATI

Ce rol are România în grupul de lucru anti-COVID al Comisiei Europene. Florin Cîţu: „Suntem pe drumul cel bun”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările