Grădina Germană poposeşte în Piaţa Sfatului. Sunteţi aşteptaţi să gustaţi tot felul de bunănăţi şi să creaţi alături de cei mici

Grădina Germană poposeşte în Piaţa Sfatului. Sunteţi
aşteptaţi să gustaţi tot felul de bunănăţi şi să creaţi alături de cei mici

Fântânile din Piaţa Sfatului au fost  împodobite. FOTOSimona Suciu.

În perioada 3-5 aprilie braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi în Piaţa Sfatului pentru a asista la o tradiţie germană autentică: împodobirea fântânilor.

În anul 1909 a fost decorată cu brad, flori şi ouă colorate, prima fântână– Osternbrunnen – într-o piaţă din Elveţia, obicei care a fost preluat mai apoi de toate comunităţile germane, pentru a simboliza importanţa şi respectul acordat apei, dar şi venirii primăverii. Astfel fântânile din Piaţa Sfatului vor fi şi ele îmbodobite cu decoraţiuni realizate de copii.

Pe tot parcursul weekend-ului în Piaţa Sfatului va fi şi un târg special de Florii şi Paşte. Acesta se deschide vineri la ora 14.00, iar sâmbătă şi duminică poate fi vizitat între 10.00 şi 22.00. De la târg se vor putea cumpăra decoraţiuni pentru Paşte hand made, turtă dulce, tarte, ciocolată de casă după reţeta bunicii, dar şi produse tradiţionale  din carne printre care salam de vânat şi jumări. Toate vor fi asezonate cu o palincă autentică de Zalău şi cu bânzeturi fine.

Vor exista şi câteva standuri mai inedite precum „Poiana Fermecată” de unse se vor putea cumpăra siropuri, gemuri d ecasă precum şi specialităţi olandeze, italiene şi turceşti. Nu rataţi nici standul „Amintiri din Copilărie“ de unde veţi putea cumpăra cozonat şi plăcinte Poale’n brâu.
 

Pentru copii, sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00 se vor deschide atelierele de iconografie, încondeiere ouă de Paşte şi realizare păpuşi din material textile. Tot pentru ei va veni iepuraşul în ţarcul cu animaluţe special amenajat. Mieluşei, iepuraşi şi pui de caţei îi aşteaptă pe cei mici la joacă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: