FOTO Spectacol total la sărituri cu schiurile. România a luat locul cinci în proba pe echipe. Râşnovenii şi-au întâmpinat turiştii într-un mod inedit

FOTO Spectacol total la
sărituri cu schiurile. România a luat locul cinci în proba pe
echipe. Râşnovenii şi-au întâmpinat turiştii într-un mod inedit

Echipa României a obţinut un meritoriu loc cinci. FOTOSimona Suciu.

Autorităţile din Râşnov au amplasat sute de steaguri, ale tuturor ţărilor participante la FOTE, pe drumul care duce la baza sportivă de pe Valea Cărbunării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 1.000 de oameni au asistat astăzi la proba de echipe a băieţilor la sărituri cu schiurile. Echipa României s-a clasat pe locul cinci devansând ţări puternice precum Rusia, Franţa, Finlanda, Cehia sau Polonia. Iulian Pârtea a avut o sătitură de 98 de metri, la doar un metro de recordul trambulinei din Râşnov. Competiţia a fost câştigată de Slovenia. Podiumul a fost completat de Germania şi Austria.

Spectatorii au fost întâmpinaţi într-un mod original. Nu au avut cum să se rătăcească până la părtie deoarece au fost ghidaţi de sutele de steaguri de pe traseu. „Este un eveniment internaţional de mare importanţă pentru noi şi de aceea am ales această metodă cu steagurile Este o onoare pentru noi să găzduim o asfel de competiţie. Anul viitor, după Olimpiada de Soci, vom avea o etapă de Cupă Mondială a fetelor“, a spus Adrian Veştea, primarul din Râşnov.

Cel mai bun săritor român, Iulia Pâtea speră în viitor la un top zece mondial. „Astăzi a fost bine, am scăpat de emoţii. Peste doi ani voi participa în cupa mondială şi sper să obţin o clasare în primii zece“, a spus sportivul. Iulian Pâtea a ocupat şi locul opt în proba individual.

Secretarul Federaţiei de Schi şi Biatlon a lăudat rezultatul băieţilor. „Astăzi a fost mai bine, au depăşit emoţiile de prin concurs la nivel european. Dacă am ajuns să fim aproape de sloveni, austricei şi nemţi, este înbucurător. Sperăm că acest lucru va duce în următorii ani spre performanţe bune. Să trecem de aceste locuri cinci- şase şi să ajungem la medaliile pe care le dorim cu toţii“, a spus Puiu Gaspar.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: