Faţadele din Centrul Vechi ar putea fi refăcute pe banii companiilor private

Faţadele din Centrul Vechi ar putea fi refăcute pe banii companiilor private

Centrul istoric este un magnet pentru turişti. FOTOAdevărul.

Propunerea îi aparţine consilierului local de la Forumul German, Cristian Macedonschi care doreşte schimbarea legislaţiei în domeniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Macedonschi spune că faţadele aflate în stare avansată de degradare reprezintă un pericol pentru braşovenii care trec prin centrul vechi.

„În primul şi în primul rând avem nişte faţade foarte valoroase în Centrul istoric, dar, din păcate, într-o stare de extraordinară degradare. Acestea, nu numai că nu mai sunt frumoase prin starea de degradare, sunt şi un pericol public. Trebuie neapărat găsită o soluţie pentru a urgenta restaurarea. Sunt doritori care vor să participe la lucrări de restaurare, dar, din cauza birocraţiei, nu răzbesc având în vedere că îţi trebuie şase-şapte luni până să obţii toate documentele necesare“, a spus Macedonschi, citat bzb.ro.

Consilierul susţine că sunt multe companii care s-ar implica în refacerea faţadelor. După refacere, acestea vor putea purta o plăcuţă pe care să se semnalizeze că faţade respectivă este făcută de compania respectivă. Macedonschi se va întâni cu primarul Sibiului pentru a „fura“ modelul oraşului vecin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările