Destinaţiile preferate ale românilor pentru vacanţa de vară. Ţara unde poţi petrece un sejur cu doar 500 de euro

Destinaţiile preferate ale românilor pentru vacanţa de vară. Ţara
unde poţi petrece un sejur cu doar 500 de euro

Paralia Katerini este cea mai vândută staţiune din Grecia. FOTOeurtravel.ro

Grecia sau Bulgaria este destinaţia clasică pentru românii care vor un sejur la mare în afara ţării. În ultimii ani, însă, Albania vine tare din urmă cu oferte foarte ieftine şi condiţii bune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Destinaţia preferată a românilor pentru vacanţa la mare rămâne şi în acest Grecia. Preţurile sunt rezonabile, condiţiile de cazare sunt bune, iar mâncarea este ieftină. În Grecia puteţi pretrece un sejur de 7 zile cu un buget de 1000 de euro. Trebuie să luaţi în calcul transportul, care costă cam 200 de euro dus-întors cu maşina proprie şi 130-150 de euro de persoană cu auutocarul.

„Unele dintre staţiunile cele mai cerute de românii cu venituri mici sunt Paralia Katerini şi Olimpic Beach. Aici un sejur de 7 zile la o vilă care are şi o mică bucătărie costă între 250 şi 450 de euro pentru două persoane.  În această zonă plajele sunt foarte bune, sunt late şi au nisip fin. Şi mâncare este foarte ieftină cam 20 de euro maxim pentru un prânz de două persoane. O altă zonă căutată este Halkidiki, cal la aceeaşi distanţă ca şi Paralia Katerini. Aici, un sejur de şapte zile cu demipensiune pleacă de la 500 de euro şi ajunge la 700-800 de euro pentru două persoane. Dintre insulele greceşti cea mai accesibilă ca preţ rămâne Thassos. Aici un sejur cu şapte nopţi de cazare costă înjur de 400-600 de euro. Preţurile sunt puţin mai mare decât anul trecut în Grecia. Foarte bine se vinde de exemplu şi Insula Creta, Santorini, Corfu sau Zakynthos. Aici însă sejururile sunt în general cu avionul, iar o vacanţă de 7 zile depăşeşte 1000 sau chiar 2000 de euro pentru două persoane“, spune Cristian Rogozea, reprezentant agenţie de turism. 

Albania vine tare din urmă

În ultimii ani Albania a început să câştige foarte mulţi turişti. „Albania este o destinaţie de vară care merită cu siguranţă. Unii turişti sunt reticenţi să o aleagă, dar preţurile sunt foarte bune. Se poată găsi cazare şi cu 100 de euro pentru un sejur de 7 nopţi. În general preţurile sunt mici şi nu depăşeşc 300 de euro de cuplu pentru cazare. Se poate merge în Albania cu buletinul, există o convenţie în acest sens. Cele mai cunoscute staţiuni sunt Ksamir şi Sarande. Aici plajeje sunt mari, cu nisip fin. Există şi plaje amenajate cu şezlonguri, dar şi plaje sălbatice foarte frumoase. Şi mâncare este ieftină, cam la jumătate de preţ faţă de România. În Albania se poate pretrece un sejur de o săptămână cu 500 de euro“, mai spune agentul de turism. 

Preţuri bune la vecinii bulgari

O altă destinaţie preferată de români este Bulgaria. Este aproape, iar condiţiile la hoteluri sunt excelente. „ În Bulgaria se merge mult pe sistemul all-inclusiv la preţuri bune. Un sejur costă între 600 şi 1200 de euro all-inclusiv de cluplu, astfel că mulţi români aleg această variantă. Cele mai căutate staţiuni sunt Nisipurile de Aur şi Albena, dar se vând bine şi sejururile în Sunny Beach, Nessebar sau Balcik“, mai spune Cristian Rogozea.

Turcia  este o altă destinaţie de vacanţă, dar care a pierdut teren în ultimul timp. Un sejur cu all-inclusive la hotelurile de 4 şi 5 stele costă 1200-2000 de euro de cuplu.  Serviciile sunt foarte bune, dar este bines ă alegeţi hoteluri de lux. Sunt de evitat hotelurile de 2 şi 3 stele deoarece condiţiile nu sunt similar cu cele din Occident. În Turcia se vinde foarte bine Antalya, Marmaris sau Kusadasi, dar şi Bodrum.

Şi Spania sau Italia pot fi destinaţii de vară foarte bune. Există oferte în Costa Brava (Spania) sau Rimini (Italia) unde puteţi găsi un sejur de şapte zile cu demipensiune la 700-800 de euro pentru două persoane. Mai trebuie să plătiţi avionul, dar se pot găsi bilete ieftine cu sub 100 de euro de persoană dus-întors. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: