De joi, testele COVID-19 se fac şi la Braşov

De joi, testele COVID-19 se fac şi la Braşov

FOTO Inquam Photos/octav Ganea

Începând din 12 martie, testele COVID-19 se fac şi la Braşov. Măsura a fost luată din cauza timpilor mari de aşteptare cauzaţi de supraaglomerarea creată la Bucureşti, acolo unde erau trimise spre analiză şi probele (ieşite negativ până acum) recoltate în Braşov.

Până astăzi, în caz de suspiciune de infecţie cu noul coronavirus, probele erau trimise la Matei Balş, pentru că în judeţ nu existau kituri de testare.

De joi, teste COVID-19 se vor face şi la Braşov. 

„Metodologia naţională precizează că aceste testări se fac la Matei Balş, dar am ajuns la concluzia că trebuie să scurtăm timpul de aşteptare şi să le facem mai bine la Braşov. De aceea am cerut aceste kituri. S-a luat această decizie şi pentru că s-a aglomerat procedura de testare la Bucureşti” explică purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu.
 
21.000 de teste pentru Braşov
 
Consiliul Judeţean Braşov a solicitat instituţiilor medicale să prezinte necesarul de aprovizionare cu medicamente. 

„Avem o evaluare exactă a situaţiei din toate spitalele braşovene. Vom pune la dispoziţie bugetele necesare, din fondurile de rezervă, de 4,3 milioane de lei, pentru a cumpăra tot ceea ce este necesar. La Spitalul de Boli Infecţioase avem un echipament complet cu un kit de 100 de teste pentru coronavirus, care costă 3.450 de lei. Timpul de prelucrare este de trei ore şi jumătate. Avem disponibilitatea să punem la dispoziţie orice sumă necesară. La Braşov vor veni 21.000 de teste puse la dispoziţie de la nivel naţional”, a anunţat, miercuri, preşedinte Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: