Cinematograful Astra va fi reabilitat. Primăria investeşte 7,4 milioane de lei

Cinematograful Astra va fi reabilitat. Primăria investeşte 7,4 milioane de lei

Cinematograful Astra va fi reabilitat de Primărie. FOTO Arhivă

Primăria a semnat contractul pentru reabilitarea Cinematografului Astra. Clădirea a fost mult timp club, dar de câţiva ani a fost lăsată de izbelişte de fostul proprietar şi s-a degradat foarte mult. Primăria a preluat-o şi acum o va repara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astra este ultimul dintre cele patru foste cinematografe pe care Municipalitatea şi le-a propus să le redea comunităţii braşovene. Patria a fost reabilitat şi a devenit sală pentru filarmonică, Modernul va deveni sală de spectacole pentru copii, Popularul va fi tot sală de evenimente culturalp, iar Astra va avea rol de cinematograf, dar şi sală de evenimente.

Clădirea Cinematografului Astra a fost mult timp club, dar de câţiva ani a fost lăsată de izbelişte de fostul proprietar şi s-a degradat foarte mult. Primăria a preluat-o şi acum o va repara. Valoarea investiţiei se ridică la 7,5 milioane de euro. Clădirea este construită încă din secolul al XIX-lea.  

„Am semnat contractul ce vizează proiectarea şi execuţia de lucrări pentru reabilitarea fostului cinematograf Astra. Este ultimul contract de lucrări de reabilitare a fostelor cinematografe pe care Municipalitatea şi le-a propus să le redea comunităţii braşovene. Avem Patria ca exemplu de bună practică, care pe lângă partea de difuzare filme, este şi prima sală de concerte pe care Filarmonica o are în cei 140 de ani de existenţă. Avem fostul cinematograf Modern, la reabilitarea căruia deja se lucrează, şi unde sper ca la sfârşitul anului viitor sa avem un spaţiu adecvat pentru actele artistice ale copiilor braşoveni. Şi, nu în ultimul rând, fostul cinematograf Popular, care este în etapa de proiectare, şi unde sper că vom avea un spaţiu dedicat activităţilor culturale. Deşi perioada prevăzută în contractul pentru reabilitarea cinematografului Astra este destul de lungă (3 luni proiectare, 24 de luni execuţie), sper ca la final să avem un spaţiu al comunităţii şi pentru braşoveni. Mă bucur că am depăşit toate piedicile, inclusiv cele de natură juridică, în special cu această clădire, şi că aceste clădiri vor redeveni spaţii publice“, a spus primarul George Scripcaru la semnarea contractului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările