CFR va face reparaţii de 1,5 milioane de lei la Gara Braşov. Nu o cedează primăriei şi nici nu o reabilitează total

CFR va face reparaţii de 1,5 milioane de lei la Gara Braşov. Nu o
cedează primăriei şi nici nu o reabilitează total

Mihaela Mariş a iniţiat o petiţie pentru reabilitarea gării din Braşov. FOTOAndrei Paul.

Tânăra din Braşov, care a iniţiat o petiţie pentru reabilitarea gării şi care a cerut explicaţii de la Ministerul Transportului, aprimit un răspuns de la CFR la cinci luni de la solicitare. CFR a anunţat că va face reparaţii în Gara Braşov, dar că nu poate fi vorba despre o reabilitare totală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihalea Mariş a postat pe facebook răspunsul primit. Acesta este unul sec şi anunţă că anul acesta se vor face ceva reparaţii în gară însă nu de mare amploare. Gara Braşov nu a mai fost reabilitată total de 30 de ani deşi pe aici trec zilnic 150 de trenuri. CFR nu vrea nici să o cedeze Primăriei în administrare.

„ În prezent, staţia cf Braşov este prevăzută în Programul anual de achiziţii publice, în vederea executării unor lucrări de reparaţii şi întreţinere la clădirea staţiei şi tunelul pietonal. Lucrarea este în valoare de 1.596.266,72 lei fără TVA. Amplasamentul a fost predat constructorului în data de 15.04.2016: Reparaţii la şarpanta peste etajul 1, prin desfacerea învelitorii de tablă existentă, refacerea zonei jgheabului de beton, înlocuirea în totalitate a şorţurilor de tablă, montajul de folie anticondens, tablă plană zincată şi accesorii ale sistemului de învelitoare, precum şi înlocuirea sistemului de scurgere a apelor pluviale).Reparaţii la acoperiş peste zona învelitorii bituminoase, respectiv refacerea hidroizolaţiei şi a învelitorii bituminoase. Reparaţii la învelitoarea peste cupola din tablă plană zincată, prin curăţirea suprafeţei cupolei acoperite cu tablă şi, pentru protecţie, acoperirea cu vopsea hidroizolantă elastică pe bază de cauciuc acrylic. Lucrări de reparaţii exterioare la clădirea de călători“se arată în răspunsul CFR.

CFR va angaja şi paznici în Gara Braşov

Tot în răspunsul primit de Mihaela Mariş, CFR anunţă că va angaja un serviciu de pază şi că va impune comercianţilor din gară să ameneje spaţiile. „În ceea ce priveşte soluţionarea problemei legate de prezenţa oamenilor străzii în perimetrul staţiei cf Braşov, menţionăm faptul că această situaţie neplăcută va putea fi eliminată, deoarece se află în curs de achiziţionare un serviciul de pază. Referitor la propunerea dumneavoastră, în legătură cu introducerea unor standarde pentru magazinele din interiorul şi vecinătatea staţiei cf Braşov, precizăm că acestea vor trebui să reamenajeze şi să modernizeze spaţiile ce le deţin, astfel încât să se creeze un ambient cât mai curat şi atractiv, menit să completeze lucrările prezentate de reparaţii interioare şi exterioare la clădirea de călători şi la tunelul pietonal, promovate de CFR SA", se arată în răspunsul CFR.

Mihaela Mariş a spus că nu va renunţat şi va continua demersurile pentru reabilitarea Gării care este practoc poarta de intrare în oraş, având în vedere că Braşovul nu are Aeroport.

 

Gara arată ca pe vremea comuniştilor, pereţii sunt scorojiţi, toaletele sunt insalubre, iar mirosul din tunelul care duce spre peroane şi parcul Tractorul este insuportabil. 

Imagini din aceeasi galerie
  • Gara arată ca pe vremea comuniştilor, pereţii sunt scorojiţi, toaletele sunt insalubre, iar mirosul din tunelul care duce spre peroane şi parcul Tractorul este insuportabil. 
  • Primăria ar vrea să preia clădirea şi să o renoveze, dar Compania de Căi Ferate nu pare interesată să resolve situaţia
  • Primăria a vrut să se mai multe ori să preia clădirea gării pentru a o renova, dar membrii Consiliului de Admninistraţie al CFR s-au opus
  • Mai grav este că locaţie este numită şi EuroGară deşi titulatura nu are nicio legătură cu realitatea. „Dacă aveţi nevoie de ajutor din partea mea, cu mare drag!”
  • În Gară, mizeria este la ordinea zilei
  • Pereţii sunt scorojiţi, unele geamuri lipsesc, o parte dintre scaune sunt rupte, porumbeiifac parte din peisaj, toaletele sunt insalubre, mirosul este insuportabil în tunel, iar restaurantele din Gară au fost amendate de mai multe ori pentru probleme de igienă
  • Oana Pellea a vizitat anul trecut Braşovul şi a fost şocată şi ea de Gara Braşov. Şi-a scris părerea pe pagina ei de facebook, dar nu a ştiut că Primăria nu are nicio putere să cureţe zona
  • Gara Braşov este una dintre cele mai aglomerate din ţară, oraşul fiind nod feroviar.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: