Cetăţuia Braşovului va avea o faţă nouă GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în toamnă, lucrările de reabilitare a străzilor de acces în Cetăţuie vor fi gata. Primăria are planuri mari cu Cetăţuia Braşovului. Trei puncte panoramice vor fi construite aici, iar în acestă iarnă braşovenii îşi vor putea petrece Crăciunul la Cetate.

Trei milioane de lei, atât va cheltui municipalitatea pentru transformarea Cetăţuii într-un obiectiv turistic modern al Braşovului. În jurul Cetăţii va exista o promenadă pentru ca turişti să se poată bucura de privelişte, iar în interior vor fi amenajate trei locuri speciale pentru admirarea şi fotografierea oraşului.

În plus, municipalitatea a căzut, în sfârşit, de acord cu societatea care administrează restaurantele de pe Cetate, Aro Palace, în privinţa contribuţiei la proiectul iluminatului arhitectural. Doar proiectul care va scoate în evidenţă Cetatea pe timp de noapte va costa între 60.000 şi 80.000 de euro. În plus, în Cetate se lucrează deja la igienizare şi pavarea cu piatră cubică.

image

CLICK MAI SUS PENTRU MAI MULTE IMAGINI

Anul trecut, pentru ca monumentul să poată fi vizibilă din centrul oraşului, Primăria a tăiat peste 300 de arbori de pe Dealul Straja. Anul acesta, aleile care duc spre Cetăţuie au intrat în reabilitare. Mai-marii primăriei spun că până la toamnă străzile vor fi gata.

Intersecţia străzii Cuza Vodă cu colonel Buzoianu este aproape gata. Preconizăm ca până în toamnă lucrurile să fie puse la punct, reţelele de utilităţi aeriene să dispară total şi să fie transferate în subteran, iar iluminatul public să fie schimbat. În total, şapte kilometri de străzi vor fi reabilitate", a spus George Scripcaru, primarul Braşovului.

 Crăciun la Cetate

Primăria Braşov încearcă să obţină fonduri de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării pentru ca la Braşov să fie organizat un eveniment special dedicat Crăciunului, chiar la Cetăţuie. Braşovenii şi turiştii vor putea participa aici la un târg, unde vor fi prezentate tradiţii de Crăciun, meşteşugarii îşi vor putea vinde produsele, dar vor fi amenajate şi tarabe cu alte obiecte specifice de Crăciun.

Vorbim chiar despre tot ceea ce se face în acea perioadă, chiar şi despre tăierea porcului, care va putea fi văzută pe viu, la Cetăţuie. Toate preparatele vor putea fi realizate cu participarea turiştilor. Nu s-a stabilit încă perioada în care va avea loc evenimentul, dar ministerul a agreat proiectul", a mai spus Scripcaru.

Cetăţuia Braşovullui se află în proprietatea SIF Transilvania şi Aro Palace. Municipalitatea a hotărât că, în cazul în care cele două instituţii nu se îngrijesc de obiectivul tiristic, va lua măsurile care se impun.

Istoricul Cetăţuii

Cetăţuia Braşovului a devenit obiectiv turistic din anul 1982, când a fost preluată de Aro Palace. Aici funcţionează acum un restaurant şi o terasă. Cetatea datează din anul 1524 şi are formă de stea, fiind folosită pentru apărare strategică. În 1773 a funcţionat ca şi închisoare pentru prizonierii turci şi francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secţie pentru cei cu simptomele bolii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite