Cât ne va costa să schiem sezonul acesta în Poiana Braşov. Cu 2000 de lei puteţi închiria o pârtie

Cât ne va costa să schiem sezonul acesta în Poiana Braşov. Cu 2000 de lei puteţi închiria o pârtie

Poiana Braşov este cea mai aglomerată staţiune de schi din România.

Tarifele la folosirea instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov vor rămâne aceleaşi. Primăria a decis să nu aplice scumpiri pentru sezonul 2014-2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 85 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 475 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii.

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, cinci puncte pentru telecabina Kanzel, patru puncte pentru telecabina Ruia, trei puncte pentru telecabina Lupului, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Sunt disponibile şi abonamente. Unul pentru o zi costă 140 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copii, unul de o săptămână 530 de lei pentru adulţi şi 275 de lei pentru copii. Unul de zece zile costă 1.000 de lei pentru adulţi şi 600 de lei pentru copii.

Cu 2.000 de lei poţi închiria o pârtie

Consilierii locali au stabilit şi o taxă specială pentru utilizarea unei anumite porţiuni din domeniul schiabil din Poiană în vederea organizării de competiţii. O pârtie se poate închiria cu , 2.000 lei/zi. Tariful este disponibil în cazul competiţiilor sportive, dar şi al schiului de agreement. În aceşti bani intră pregătirea pârtiei. Taxa va fi achitată bugetului local cu cel puţin două zile înainte de începerea competiţiei.

Care sunt pârtiile de schi din Poiana Braşov

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pîrtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările