VIDEO Castelul de Gheaţă din Canionul Şapte Scări

VIDEO Castelul de Gheaţă din Canionul Şapte Scări

Canionul Şapte Scări oferă o privelişte de vis

Peisaj fabulos la Canionul Şapte Scări, după ce gerul din ulitmele zile a îngheţat apa. Natura face un spectacol de excepţie în acest colţ de lume, care a devenit un punct de atracţie pentru mii de turişti după ce traseul a fost modernizat şi amenajat de Primăria Săcele, prin intermediul Regiei locale a pădurilor.

Accesul la Canionul Şapte Scări se face din Drumul Naţional 1, în zona Dâmbul Morii, şi continuă la pas, pe un drum forestier şi pe potecile pădurii. Durează aproape o oră, însă la finalul său, turiştii uită de orice oboseală.

Pentru a trece prin canion au fost amenajate şapte scări. Cea mai lungă are 14,5 metri, iar urcarea ei oferă o privelişte spectaculoasă.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munţilor Piatra Mare. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări, afluent de stânga al Şipoaiei, este ridicat.

 

FOTO Facebook

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Facebook
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările