Camere video, sisteme antifurt şi butoane de panică în 9 şcoli şi două licee

Camere
video, sisteme antifurt şi butoane de panică în 9 şcoli şi două licee

Camerele video sunt conectate la dispeceratul Primăriei. FOTOAndrei Paul

299 de camere video de supraveghere au fost montate în nouă unităţi de învăţământ din municipiu. Investiţia, în valoare de 2 milioane de lei, a fost realizată cu fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unităţile de învăţământ în care acest sistem este funcţional sunt şcolile generale nr. 2, 3, 4, 11, 15 25, 31, Corpul A al Şcolii Generale nr. 15, Colegiul Naţional „Unirea” şi Colegiul Economic „Andrei Bârseanu”.

În toate aceste unităţi de învăţământ au fost montate atât camere de supraveghere, cât şi sisteme antiefracţie, de detecţie a incendiilor şi de control acces, sisteme ce sunt coordonate din dispecerate locale de control conectate la dispeceratul aflat în sediul primăriei. Imaginile captate de camerele de supraveghere vor fi stocate cel puţin o lună în dispeceratele de control de la nivelul instituţiilor de învăţământ.

În total, au fost montate 203  de camere video pentru interior şi 96 la exterior, la care se adăugă, la fiecare unitate de învăţământ, câte un sistem anti-incendiu cu senzori de fum, butoane de panică, sirene interioare şi exterioare şi o centrală de detecţie.

De asemenea, proiectul include şi câte un sistem anti-efracţie constând în senzori de prezenţă în sălile de curs, pe holuri, în laboratoare şi cancelarie, şi o centrală anti-efracţie, precum şi un sistem de control-acces cu carduri de proximitate la uşa principală, la intrările profesorilor şi la intrarea în cancelarie.

„Acest proiect este începutul programului nostru de securizare a tuturor instituţiilor de învăţământ din municipiul Braşov. Este un proiect cu finanţare europeană care pune în practică promisiunea pe care le-am făcut-o braşovenilor, aceea de a-şi şti copiii în siguranţă deplină la şcoală. Într-o etapă următoare ne propunem să extindem acest proiect la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ. Pe lângă siguranţa elevilor, proiectul înseamnă şi o protejare mult mai eficientă a bunurilor, inclusiv a clădirilor, pentru că prin aceste sisteme se monitorizează şi din punct de vedere al protejării şcolilor împotriva incendiilor şi furturilor“, a precizat primarul George Scripcaru.

Prin rezultatele prevăzute în cadrul acestui proiect se urmăreşte reducerea cu 50% a gradului de infracţionalitate la nivelul instituţiilor de învăţământ beneficiare şi cu 20% a timpului de intervenţie a organismelor cu atribuţii în domeniul asigurării siguranţei şi ordinii publice în incinta acestor instituţii.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai zgomotoase zone din Braşov

Dezbatere publică pentru şoseaua cu tuneluri de După Ziduri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: