Braşovul este printre cele mai harnice judeţe din ţară

Braşovul este printre cele mai harnice judeţe
din ţară

Braşovul este liderul Regiunii Centru. FOTOArhivă.

Portalul econtext.ro a realizat un top în funcţie de PIB-ul pe cap de locuitor din fiecare judeţ. În 39 dintre localităţi acesta a crecut faţă de 2008 semn că judeţele au depăşit criza. Braşovul este pe locul al treilea la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare creştere a PIB-ului în ultimii patru ani este în Argeş, 25%, de la 7.069 euro la 8.844 de euro pe cap de locuitor.  Pe locul doi este Caraş Severin, cu o creştere de 23.6%, de la 5.104 euro, la .6.307 euro pe cap de locuitor. Pe locul al treilea este Braşovul cu o creştere de 19,2%, de la 7.285 euro la 8.681 euro pe cap de locuitor. Surprinzător, în coada clasamentului se află Bucureşti, Galaţi şi Călăraşi, singurele judeţe unde PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut, mai scrie sursa citată.

Braşovul a câştigat mult din industrie şi turism, dar şi din exporturi şi agricultură. Braşovul are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Regiunea Centru. Aceste venituri nu se oglindesc însă şi în salarii. Braşovenii câştigă mai puţin decât sibienii. Salariul mediu la Braşov este puţin peste 1.500 de lei, în timp de la Sibiu a trecut de 1.600 de lei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: