Braşovenii nu mai au voie să-şi blocheze locul de parcare chiar dacă l-au plătit. Cine nu demontează triunghiul galben riscă amendă

Braşovenii nu mai au voie să-şi blocheze
locul de parcare chiar dacă l-au plătit. Cine nu demontează triunghiul galben
riscă amendă

Cine parchează aiurea riscă amenzi usturătoare. FOTOArhivă.

Noul regulament intră în vigoare de săptămâna viitoare. Şoferii care îşi găsesc blocat locul de parcare nu au altă soluţie decât să sune la Poliţia Locală. Oamenii legii vor da amenzi conducătorilor auto care parchează pe un loc care nu este al lor şi pot ricica chiar şi maşina

Ştiri pe aceeaşi temă

Prevederea se aplică pentru locurile care sunt închiriate de acum înainte, însă, cu timpul, toate triunghiurile galbene existente în parcările de reşedinţă vor trebui să dispară. „În timp, toţi proprietarii vor trebui să îşi demonteze aceste sisteme”, a subliniat Toarcea. Cei care nu se vor conforma acestei prevederi riscă însă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, precum şi ridicare dispozitivului. Totodată, blocare locului de parcare prin alte mijloace, cum ar fi bolovani, lăzi, scânduri sau pubele, va fi şi ea sancţionată cu amenzi între 1.000 şi 1.5000 de lei, scrie newsbv.ro.

Cei care parchează pe un loc care nu este al lor riscă amenzi„Prin adoptarea acestui regulament, am încercat să aducem sistemul de parcări rezidenţiale la un nivel comparabil cu cel existent în orice ţară europeană. Pe de o parte, să le garantăm braşovenilor siguranţa locurilor de parcare, tocmai de aceea perioada pentru care se eliberează abonamentul a fost prelungită la cinci ani, iar, pe de altă parte, considerăm că braşovenii sunt la fel de civilizaţi ca orice european şi vor respecta semnalizările din aceste locuri, astfel că de la intrarea în vigoare a acestui regulament, toate parcările rezidenţiale vor fi semnalizate atât vertical, cât şi orizontal, fără a mai exista şi sisteme de blocare pe fiecare loc. Cei care nu respectă semnalizările şi vor parca pe un loc care nu este al lor vor fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 200 şi 300 de lei”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de newsbv.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: