Bărbat dispărut din Braşov. Nu se ştie de unde: de la spital sau de la centrul persoanelor fără adăpost?

Bărbat dispărut din Braşov. Nu se ştie de unde: de la spital sau de la centrul persoanelor fără adăpost?

Poliţiştii braşoveni au anunţat, astăzi, că în data de 16 martie 2015, au fost sesizaţi de o persoană de sex feminin din Braşov cu privire la faptul că fratele ei, Tudor Mircea, în vârstă de 56 ani, este dispărut din data de  28 februarie 2015 din  Centrul pentru Persoane fără Adăpost (CPA) din Braşov, unde era internat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoana dispărută are 1,80 m înălţime, constituţie astenică, ochii negri, păr cărunt, cu calviţie frontală şi nu  se cunoaşte cu ce era îmbrăcată în  momentul părăsirii centrului.

Persoanele care pot da relaţii cu privire la acest caz sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la telefon 112, serviciu gratuit.

Pe de altă parte, reprezentantul CPA Braşov, inspector Luminiţa Radu, a precizat că bărbatul a fost luat în custodia centrului din decembrie 2014, fiind preluat la insistenţele Spitalului de Neuropsihiatrie Braşov, unde a stat internat mai multe luni. „Mircea Tudor a devenit beneficiarul centrului din luna decembrie 2014 şi i s-a întocmit contract pe şase luni, conform protocolului. În 21 februarie, s-a înregistrat prima lui absenţă. A doua zi, pentru că tot nu s-a întors, am început să-l căutăm la spitale, Poliţie, morgă, potrivit procedurilor pe care le avem în astfel de situaţii. Nu am aflat decât că în data de 21 februarie a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov, unde figurează că ar fi stat o singură zi. Motivul pentru care a stat doar o zi, nu ni s-a comunicat, deoarece datele din fişele medicale ale pacienţilor sunt condifenţiale. Aşadar, nu ştim de ce a fost internat, dacă a fost externat sau pur şi simplu a plecat din propria iniţiativă”, a declarat Luminiţa Radu pentru Transilvania Expres.

De precizat este că bărbatul a suferit cu ani în urmă un anevrism vascular cerebral, în urma căruia a rămas cu paralizii parţiale şi sechele, motiv pentru care se ajută la mers de un baston şi nici coerenţă în vorbire nu are. Pe de altă parte, bărbatul a afirmat în repetate rânduri că ar vrea să-şi viziteze tatăl, internat la un azil de bătrâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările