Apa se scumpeşte din nou la Braşov. În zece ani, metrul cub a ajuns de la 0,42 lei la 6,3 lei

Apa se scumpeşte din nou la Braşov. În zece
ani, metrul cub a ajuns de la 0,42 lei la 6,3 lei

Apa se va scumpi din nou în acest an. FOTOArhivă.

Reprezentanţii Companiei Apa au anunţat că anul acesta scumpirea va fi de 5%. Astfel metrul cub de apă rece ar putea ajunge la Braşov la 7 lei.

Apa s-a scumpit enorm la Braşov în ultimii ani.  În anul 2000, un metru cub de apă rece costa 0,37 de lei. Până în 2012, tariful a crescut de zece ori ajungând la 3,73 lei, iar pentru canalizare, preţul a explodat şi mai mult, respectiv de la 0,05 lei, la 2,57 de lei, respectiv o majorare de 51 de ori.

Şeful Serviciului de Facturare-Furnizare din cadrul Companiei, Ioana Crivopol, susţine că Apa nu beneficiază de subvenţii de la stat, iar în acest tarif au fost incluse şi cotele necesare rambursării creditelor contractate pentru reabilitarea şi dezvoltarea reţelelor, dar, nu în ultimul rând, evoluţia preţului a ţinut cont şi de rata inflaţiei şi a costurilor cu materiile prime: energia electrică, combustibilii sau produsele chimice folosite pentru epurarea apelor uzate, scrie newsbv.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: