Începe Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din ţară. Organizatorii au pregătit peste 5.000 de premii

Începe Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din ţară. Organizatorii au pregătit peste 5.000 de premii

Bra;ovenii şi turiştii sunt aşteptaţi la Oktoberfest.

Evenimentul debutează joi, 25 de august, la ora 15.00, cu o paradă ca la Munchen. Distracţia va dura până în 4 septembrie şi din program nu vor lipsi delicatesele tradiţionale, muzica bună, concursurile trăsnite, dar şi o încercare de record mondial. Festivalul este unul profitabil pentru Braşov. Anul trecut a adus venituri de 10 milioane de euro şi toate hotelurile au fost ocupate de turişti români şi străini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul debutează cu o paradă, joi 25 august la ora 15.00.  Vor fi 13 atelaje şi două fanfare. Parada va urma traseul: Primărie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Mureşenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv.

Distracţia la festival va începe zilnic  la ora 11.00, iar porţile se vor  închide la ora 22.00. Festivalul se desfăşoară pe arena Liceului Sportiv, iar cortul Oktoberfest este cel mai mare din ţară. Are 3800 de metri pătraţi, o înălţime de 8,5 metri şi o capacitate de 5000 de persoane la mese. Alte 2500 de persoane au loc la mesele amenajate în aer liber.

Concursuri trăsnite

Din programul Oktoberfest nu lipsesc nici în acest an concursurile trăsnite. Miss Oktoberfest va fi  sâmbătă 27 august la ora 19.30, iar câştigătoarea va primi o excursie de două persoane în Dubai. Sungura cerinţă pentru participante este să aibă 18 ani. Un alt concurs aşteptat este Regele Oktoberfest. Zilnic de la ora 18.45 vor avea loc etape preliminare, iar finala va fi în 4 septembrie la ora 18.30. Câştigătorul va primi tot atâtea baxuri de bere câte litere are prenumele său.

Un alt moment aşteptat este Lanţul Uman de Bere cu care organizatorii vor să intre în Cartea Recodurilor. Acestea va fi în 3 septembrie de la ora 17.00 şi va porni de la Berăria Ciucaş până la arena unde se desfăşoară festivalul.

„Am luat legătura cu cei de la Guiness Book care vor fi prezenţi la Braşov. Aşteptăm cât mai multe persoane, sperăm să fie peste 300. Vom da halbele de bere din mână în mână. Singura cerinţă este ca participanţii să aibă peste 24 de ani. Pe lângă concursurile Miss Oktoberfest şi Regele Oktoberfest mai avem şi multe surprize în zona de jocuri unde vom oferi peste 5000 de premii. Am pregătit heleşteul de unde se vor pescui doze de bere, avem table gigant, dar şi un şotron pentru a ne aduce aminte de copilărie“, a declarat Anemona Hermeneanu, unul dintre organizatorii festivalului. 

Din program nu vor lipsi formaţiile emblematice ale distracţiei bavareze: Rocky 5, Fanfara Jagermeister, Klaudia und die Burzenland Party Band, DJ Edelweiss, Trupa 6 dar şi mulţi alţii. Vor fi şi zile multiculturale în care minorităţile din zona Braşovului îşi vor prezenta tradiţiile. Zilnic pe scenă vor urca amsambluri folclorice .

Delicii culinare

Şi pentru că nu se poate festival fără bere şi bunătăţi, anul acesta una dintre atracţii va fi cârnatul bavarez XXL de 58 de cm aşezat într-o baghetă de 50 de cm, dar şi berea la litru care se va servi la halbă. Vizitatorii se vor mai putea delecta şi cu mici, ciolan, pastramă, carne la grătar, purceluş la proţap, pui la rotisor, dar vor putea gusta şi celebrele poale-n brâu.  

O noutate pentru acest an, special pentru cunoscători, vor fi şapte tipuri de bere artizanală aduse special din Germania. Acestea se pot cumpăra de la Oktoberfest, dar se vor servi acasă.

Oktoberfest este cel mai mare festival de bere din România şi a atras în fiecare an tot mai mulţi turişti la Braşov. Anul trecut au fost 300.000 de vizitatori, iar Oktoberfest a adus 10 milioane de euro Braşovului. Nici acum nu mai sunt camera libere la hotelurile şi pensiunile din Braşov. Tot anul trecut s-au consumat 100 de tone de bere, 30.000 de cârnaţi şi peste 150.000 de mici. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: