UPDATE VIDEO Au fost arestaţi hoţii care au furat peste 500.000 de lei dintr-un autovehicul. Cum au încercat să scape de poliţişti

UPDATE VIDEO Au fost arestaţi hoţii care au furat peste 500.000 de lei dintr-un autovehicul. Cum au încercat să scape de poliţişti

Foto: captură video cameră de supraveghere

Doi bărbaţi, cu vârsta de 45 şi 46 de ani, sunt autorii furtului care cel mai probabil a fost comis la pont, ţinând cont că aceştia au acţionat în cele câteva minute în care proprietarul maşinii a lipsit de la autovehicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ora 19,00

Judecătoria Brăila a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor doi suspecţi de furt calificat şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ştirea iniţială

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila i-au reţinut, pe 15 aprilie, pe doi bărbaţi, cu vârste de 45 şi 46 de ani, ambii din judeţul Galaţi, bănuiţi de comiterea infracţiiunii de furt calificat.

Hoţii au spart luneta maşinii, un Volksawagen Touareg, care se găsea pe strada Miron Costin din Brăila, din cartierul Lacu Dulce, furând din interior suma de 500.000 de lei.

”În dimineaţa de 15 aprilie, ora 09,00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un brăilean cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 500.000 de lei dintr-un autoturism ce era parcat pe raza municipiului. În urma cercetărilor efectuate, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi au fost identificaţi şi depistaţi, pe raza municipiului Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Oamenii legii au găsit trei cartuşe de armă neletală, nepercutate, în apropierea autovehiculului spart, stabilind ulterior că acestea proveneau de la un pistol folosit de hoţi ca să spartă luneta maşinii.

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere instalată în zonă se vede cum, la scurt timp după plecarea proprietarului maşinii, doi indivizi se apropie de autovehicul şi încearcă să spargă unul dintre geamurile laterale, dar pentru că nu reuşesc, lovesc luneta cu tocul unui pistol. După ce sparg geamul, hoţii sustrag din maşină geanta cu banii şi se fac  nevăzuţi.

Au folosit maşini neînmatriculate

Cel mai probabil, hoţii au acţionat la pont, deoarece proprietarul maşinii nu a stat decât câteva minute în locaţia amintită, timp suficient pentru infractori să spargă autovehiculul şi să dispară cu banii. Maşina spartă  de hoţi aparţine proprietarului unei firme de distribuţie de ţigări, iar banii furaţi erau încasările din ultima perioadă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 08,00, cei doi gălăţeni ar fi venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea, pe care l-au abandonat pe raza municipiului Brăila, şi şi-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea. Oamenii legii au constatat că plăcuţele de înmatriculare folosite figurează ca aparţinând altor autoturisme.Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Suspecţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca astăzi, 16.04.2019, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de furt calificat şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: