Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, convins fiind că  aceasta îi face farmece. Între timp, nevasta l-a iertat: „Dacă voia să mă omoare, folosea un cuţit mai mare”

Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, convins fiind că  aceasta îi face farmece. Între timp, nevasta l-a iertat: „Dacă voia să mă omoare, folosea un cuţit mai mare”

Bărbatul nu a ezitat să îşi înjunghie consoarta Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor după ce şi-a înjunghiat de mai multe ori partenera de viaţă, considerând că aceasta îi face farmece. Agresorul susţine că va încerca din nou să îşi omoare soţia, dacă va avea ocazia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila l-a trimis în judecată pentru tentativă la omor pe Vasilică Topor, un brăilean care, în seara zilei de 20 iulie 2017, şi-a înjunghiat soţia, Daniela Topor, pe fondul unui conflict spontan motivat de suspiciunea acestuia că soţia sa i-ar face farmece, şi i-a provocat mai multe plăgi penetrante, în diferite zone ale corpului.

Bărbatul este şi acum extrem de convins că soţia lui îi vrea răul şi se foloseşte de tot felul de ritualuri pentru a face asta, însă anchetatorii nu au descoperit decât că suspiciunile bărbatului sunt neîntemeiate.

“Inculpatul a considerat permanent că persoana vătămată practică ritualuri oculte, îi <face vrăji> datorită cărora a suferit o stare permanentă de slăbiciune, ajungând la concluzia necesităţii suprimării vieţii soţiei sale, separarea nefiind îndestulătoare. În ziua de 20 iulie 2017, inculpatul s-a deplasat la mormântul mamei sale pe care a observat o bucată de hârtie cu trei orificii conţinând fire de busuioc parţial arse şi tămâie, precum şi o punguţă cu pască, obiecte care i-au întărit convingerea că se practicase magie şi că autoarea era soţia sa, astfel încât s-a întors la domiciliu, unde a ajuns în jurul orei 20:30. Pe drum, s-a hotărât să o ucidă pe soţia sa”, consemna procurorul de caz în rechizitoriu.

Chiar şi aşa, agresorul este decis să încerce din nou să îşi trimită nevasta în lumea celor drepţi pentru că doar astfel ar scăpa de ”farmecele” pe care le face femeia.

”Săvârşirea faptei  în  circumstanţele descrise  anterior este susceptibilă, în ipoteza lăsării în libertate a inculpatului, să creeze sentimente de revoltă şi indignare în rândul membrilor societăţii, precum şi de neîncredere în eficienţa sistemului judiciar. Este de precizat şi faptul că lăsarea în libertate a inculpatului, care a exercitat actele de violenţă descrise anterior, poate induce în rândul membrilor familiei şi al vecinilor temerea că o nouă infracţiune similară se poate săvârşi oricând, cu atât mai mult cu cât inculpatul a afirmat că şi în situaţia în care s-ar despărţi de soţia sa şi ar trăi separat, el este convins că aceasta va continua să-i facă rău, motiv pentru care a şi luat hotărârea să-i suprime viaţa, iar o continuare a convieţuirii cu aceasta nemaiputând fi posibilă”, şi-a motivat procurorul de caz cererea de arestare preventivă a bărbatului.

Tribunalul Brăila a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Vasilică Topor, iar expertiza medico-legală psihiatrică efectuată în luna octombrie 2017 de Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti a confirmat suspiciunile procurorilor, medicii concluzionând că Vasilică Topor prezintă o tulburare de personalitate tip paranoid şi are discernământul scăzut în raport cu fapta penală pentru care este cercetat. Medicii susţin că se impune luarea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical a bărbatului pentru ca acesta să nu mai rănească pe nimeni.

Soţia sa, Daniela Topor, care a avut nevoie de îngrijiri medicale serioase pentru a-şi reveni, şi-a iertat consortul. ”Persoana vătămată a declarat că, după aprecierea sa, inculpatul nu a intenţionat s-o ucidă, întrucât a folosit un cuţit care era o amintire de familie, iar nu unul mai mare, din bucătărie”, a precizat procurorul de caz.

 

citeste totul despre: