Tinerii care au readus la viaţă o zonă uitată a Brăilei. Efortul lor este sabotat de brăilenii fără şapte ani de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii au adus o pată de culoare într-o zonă altădată năpădită de buruieni   FOTO Florentin Coman
Voluntarii au adus o pată de culoare într-o zonă altădată năpădită de buruieni   FOTO Florentin Coman

Înfăţişarea zonei din preajma celui mai vechi parc al Brăilei, Grădina Mare, de unde se poate vedea panorama Dunării, a fost schimbată în bine, graţie efortului făcut de câţiva elevi voluntari, coordonaţi de Asociaţia „Coloreriar“ şi sprijiniţi de Direcţia de Cultură a Primăriei. Aceştia au vopsit, într-o manieră artistică, cele opt scări care coboară spre fluviu.

Efortul adolescenţilor, elevi ai Liceului de Artă „Hariclea Darclee” şi ai Colegiului Naţional „Gh.Munteanu Murgoci”, este sabotat de brăilenii lipsiţi de cei şapte ani de acasă, care lasă, la fiecare sfârşit de săptămână, un strat gros de seminţe în jurul treptelor pictate cu atâta migală.

Operaţiunea a început la jumătatea lunii aprilie şi a fost finalizată abia zilele trecute, deoarece pictorii amatori au fost obligaţi de vremea ploioasă să ia pauze de câteva zile, pentru a avea condiţii de lucru prielnice.

Cea care a coordonat acţiunea a fost Andreea Stoica, o tânără entuziastă care a avut, în urmă cu aproape doi ani, prima tentativă de a schimba înfăţişarea zonei, pictând singură una dintre cele opt scări de la Grădina Mare.

Prin acţiunea din această primăvară, Andreea, elevii voluntari şi ceilalţi membri ai Asociaţiei „Coloreria” au încercat să readucă la viaţă această zonă care până mai ieri era năpădită de buruieni, treptele în cauză nemaifiind folosite de ani de zile. Primăria s-a implicat, înainte de realizarea picturilor, îndepărtând vegetaţia crescută sălbatic.

"Am încercat să dăm înapoi Brăilei această, zonă ce nu a mai fost frecventată de foarte mult timp", precizează Lucian Crestez, reprezentant al Asociaţiei "Coloreria". Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Brăila le-a fost alături voluntarilor, punându-le la dispoziţie vopselurile şi pensulele necesare realizării desenelor.

Mulţi brăileni nu apreciază, însă, efortul făcut de aceşti tineri minunaţi. La sfârşit de săptămână, brăilenii care profită de faptul că treptele sunt acum accesibile, se opresc aici pentru a sta la taclale şi a sparge seminţe. Un adevărat „covor” de coji rămân în urma acestora, la fiecare sfârşit de săptămână.

"Felul cum se bucură de aceste trepte pictate de voluntarii asociaţiei noastre ţine de educaţia fiecăruia... Noi ne-am propus să trecem din când în când, să mai facem curat în zonă, să mai dăm cu o mătură, dar nu vom putea să fim prezenţi acolo în fiecare zi... Poate că Primăria va monta câteva coşuri de gunoi în zona treptelor respective, pentru ca lumea să aibă unde să îşi arunce resturile", spun reprezentanţii Asociaţiei „Coloreria”.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite