Spărgători de grevă pentru binele elevilor/Vezi aici lista şcolilor în care s-a învăţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt unităţi şcolare au preferat să-şi desfăşoare normal cursurile, iar în alte 17, greva a fost parţială. Uite greva, nu e greva. Nici ei nu ştiu ce mai vor. Ba sunt nemulţumiţi de Legea Educaţiei Naţionale, ba atunci când vine vorba de grevă generală, tot ei o boicotează.

Procesul educativ a fost paralizat, ieri, în 90 la sută dintre unităţile de învăţământ, iar proba competenţelor digitale, programată între 19 - 29 aprilie, nu s-a mai susţinut. 572 de elevi care trebuiau să fie examinaţi au fost amânaţi până pe 26 aprilie.

La Brăila s-a făcut grevă şi nu s-a făcut. Din cele 138 de unităţi şcolare, opt şi-au desfăşurat normal activitatea, 17 au făcut grevă parţială iar restul au făcut grevă generală.

Printre instituţiile de învăţământ care nu au făcut grevă se numără şi Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu".

„Copiii au fost anunţaţi încă de miercuri să vină la şcoală, iar proba de la bacalaureat oricum nu ar fi fost perturbată pentră că la noi au intrat toţi elevii de la început", a punctat prof. Carmen Botea, directorul colegiului.

Consultări despre grevă

image

Prof. David Alexandru, liderul de sindicat de la „Bălcescu", ne-a spus că legislaţia este foarte clară în sensul că greva se decide într-o unitate prin liberul asentiment exprimat. „Domină regula majorităţii simple. La noi în colegiu s-au făcut consultări în zilele anterioare, iar rezultatul este foarte clar. Din cei 49 de profesori, 31 au fost împotriva grevei", ne-a spus prof. David Alexandru.

Grevă parţială

La Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci" greva a fost parţială. Zece cadre didactice au spus „NU" grevei.

image

„La noi s-au făcut parţial ore. De exemplu, doamna director adjunct, Florina Marin a avut inspecţie pentru gradul I, iar aşa ceva nu se poate anula sau reprograma", ne-a spus prof. Viorica Moşescu, directorul Colegiului „Murgoci".

Aceeaşi situaţie s-a întâlnit şi în: Liceul "Nicolae Iorga", Grupul Şcolar "Anghel Saligny", Grupul Şcolar "Constantin Brâncoveanu", Grupul Şcolar "George Vâlsan" Făurei, Şcoala "Ion Creangă", Şcoala Movila Miresii, Şcoala nr. 22 sau Şcoala Bordei Verde.

La Şcoala Ulmu, singura persoană care a fost împotriva grevei este culmea, liderul de sindicat din unitate.

Liderul înţelege dar nu acceptă

image

Liderul SIB, prof. Valeriu Partene este mulţumit de procentul celor care au protestat: „Pot să spun că participarea la grevă a fost aproape de 100%, însă avem şi câteva situaţii în care colegii au ales să nu participe la grevă. Ca şi om le respect decizia, ca dascăl sunt absolut siderat şi nu pot accepta o astfel de atitudine. Dau exemplu Şcoala «Ion Creangă», unde din 67 de salariaţi, 66 merg pe un drum, iar unul este oaia rătăcită".

Sindicatul Învăţământ Brăila (SIB) are 5.384 de membri, aproape tot personalul sistemului de învăţământ brăilean.

Lista instituţiilor de învăţământ în care s-au făcut ore

Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu"

Grupul Şcolar "Nicolae Oncescu" Ianca

Şcoala Berteştii de Jos

Şcoala "Alexandru Vechiu" Zăvoaia

Şcoala Vădeni

Grădiniţa nr. 49

Grădiniţa nr. 47

Grădiniţa nr. 34

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite