Soţia primarului Brăilei, jefuită de o cerşetoare de 15 ani

Soţia primarului Brăilei, jefuită de o cerşetoare de 15 ani

Soţia primarului Simionescu a rămas fără telefonul mobil, după ce o cerşetoare s-a strecurat în biroul ei  FOTO Florentin Coman

Gabriella Căldăraru, în vârstă de 15 ani, cerşetoare de etnie romă, a intrat în biroul directoarei Liceului Anghel Saligny, Petruţa Simionescu, nimeni alta decât soţia primarului Brăilei, Aurel Simionescu, şi a furat un Iphone2. Hoaţa obişnuia să cerşească în zona centrală a oraşului, însă atunci când nu primea nimic de pomană se apuca de furat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atunci când apela la mila trecătorilor, Gabriella Căldăraru obişnuia să poarte o pancartă pe care scria cu litere de-o şchioapă: "Vă rog să ajutaţi un copil bolnav". Afară de furtişagul de la Liceul Anghel Saligny, minora a făcut şi alte nelegiuiri. Astfel, cerşetoarea-infractoare a mai furat telefonul unei avocate din cadrul Baroului Brăila şi al secretarei de la Colegiul Gheorghe Munteanu Murgoci. Oamenii legii au probat faptul că nu mai puţin de cinci brăilence au fost păgubite de infractoarea de 15 ani, care poza în om necăjit.

Abandonată de părinţii care s-au stabilit în Italia, Gabriella Căldăraru şi-a făcut un obicei din furtul telefoanelor mobile, bunuri pe care le vinde mai apoi unor clienţi de ocazie, ca să aibă ce mânca. A abandonat şcoala după ce a absolvit cu chiu cu vai trei clase primare şi s-a apucat de cerşit şi de căutat prin tomberoane.

Săptămâna aceasta, Gabriella Căldăraru a fost trimisă în judecată, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru cinci furturi comise în perioada ianuarie - mai 2014, printre brăilencele păgubite numărându-se soţia primarului Aurel Simionescu, Petruţa Simionescu, la acea vreme director al Liceului Anghel Saligny.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, în ziua de 26 martie 2014, în jurul prânzului, minora însoţită de alte două tinere de etnie ţigănească au ieşit la cerşit în zona intersecţiei străzilor Griviţei cu G-ral Eremia Grigorescu. N-au primit mare lucru, astfel că au intrat în holul Liceului Anghel Saligny. Ignorând camerele de supraveghere, de una singură, hoaţa a intrat în biroul directoarei (pe atunci) Petruţa Simionescu, soţia primarului Brăilei, de unde a sustras un telefon mobil Iphone2. Ulterior, a vândut telefonul cu suma de 30 de lei, în zona B-dului Dorobanţi, iar banii obţinuţi i-a cheltuit pe mâncare.

În acel moment, directoarea plecase cu treburi în cancelarie. Nu a lipsit mai mult de trei minute, timp în care cerşetoarea a dat buzna în birou şi a furat telefonul. Camerele de supraveghere instalate pe holul liceului au surprins momentul în care îşi fac apariţia cerşetoarele. Petruţa Simionescu şi-a recuperat bunul sustras cu ajutorul poliţiştilor.

"Palmaresul" Gabriellei

În afară de furtul de la Liceul Anghel Saligny, Gabriella a mai recunoscut încă patru fapte penale, comise începând cu luna ianuarie 2014.

În ziua de 17 ianuarie 2014, se plimba împreună cu o altă cerşetoare şi cu un copil în Centrul Vechi al Brăilei (Piaţa Traian), când s-a decis să intre în sediul CAR Optimistul IFN. Profitând de faptul că Lucica B., membră în comitetul director al IFN, avea de lucru în spatele biroului, hoaţa i-a furat telefonul mobil, un Nokia 2730 C, şi l-a ascuns sub... fustă, după care a părăsit locul faptei. Înainte de a fura telefonul, Gabriella Căldăraru i-a cerut brăilencei bani, iar aceasta a dat-o afară din birou. Însoţitoarea inculpatei minore scotocea într-un tomberon cu gunoi, astfel că nu a fost implicată în furt. Infractoarea de 15 ani a fost recunoscută din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Băncii Comerciale Carpatica.

Pe 15 aprilie 2014, Gabriella Căldăraru se afla în zona primăriei, când s-a hotărât să dea lovitura la Colegiul Gheorghe M. Murgoci. A intrat în biroul secretarei şi i-a spus acesteia să-i tragă la xerox o coală de hârtie şi să-i facă o procură aşezând, totodată, o hârtie peste telefonul mobil al viitoarei victime. Secretara i-a spus că nu se ocupă cu procuri şi a îndrumat-o să se adreseze unui notar. Cerşetoarea a părăsit incinta dar, înainte să plece, a luat şi hartia, cu telefon cu tot.

În ziua de 30 aprilie 2014, minora de etnie ţigănească a sustras telefonul Samsung Galaxy S3 Mini aparţinând unei avocate care-şi are sediul la parterul clădirii de birouri situate pe B-dul Cuza nr. 32, aproape de Palatul Justiţiei din Brăila. În acea zi, ieşise la cerşit în zona centrală a oraşului împreună cu o altă ţigaancă şi cu fiul acesteia. Ţinea în mână o coală de hârtie prin care cerea de mâncare. Hoaţa a intrat în clădire, apoi în biroul în care se afla avocata şi i-a arătat acesteia coala de hârtie, solicitându-i să-i facă o procură (!). Gabriella vorbea încontinuu, motiv pentru care avocata i-a solicitat să plece, că nu se ocupă cu aşa ceva. Ulterior, a constatat că-i furase telefonul mobil.

În sfârşit, pe 7 mai 2014, Gabriella Căldăraru i-a sustras telefonul mobil Nokia Lumia 520 tip toch-screen unei barmaniţe din Piaţa Poporului, folosind aceeaşi metodă. Purta o pancartă pe care scria "Vă rog să ajutaţi un copil bolnav. Vă mulţumim".

Citiţi şi

Telefon furat în centrul Bârladului. Autorul, un tânăr de 20 de ani, a fost prins de poliţişti

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: