Revista presei - un brăilean primeşte 1.700 de lei ajutor de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale scriu despre disponibilizaţii de lux, despre prevenirea violenţei în şcoli şi despre "ţepele" trase de angajaţii unor firme.

"Obiectiv - Vocea Brăilei" scrie în articolul de fond: "Brăileni în topul şomerilor de lux"

"Un brăilean care primeşte lunar un ajutor de şomaj de peste 1.700 lei figurează în topul naţional al "disponibilizaţilor de lux". Fostul lucrător din domeniul telecomunicaţiilor a avut salariul de peste 12.000 lei.

În clasamentul primelor 10 indemnizaţii de şomaj din Brăila figurează sume între 1.000 şi 1.700 lei. Concediaţii au lucrat în domenii precum extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, distribuţia combustibililor gazoşi prin conducte sau în construcţii".

Ziarul "Obiectiv" titrează: "Prevenirea violenţei în şcoli, o prioritate pentru poliţişti"

"Poliţiştii brăileni acordă tot mai multă atenţie prevenirii şi combaterii violenţei în şcoli, deoarece în ultima perioadă fenomenul a devenit din ce în ce mai complex. Oamenii legii explică faptul că, pornind de la insulte sau simple tachinări, se poate ajunge foarte repede la agresiuni fizice grave, folosirea armelor albe sau umilirea profesorilor.

Câţiva dintre factorii de risc ai dezvoltării unor comportamente violente la adolescenţi şi tineri sunt jocurile pe computer cu temă agresivă, filmele de acţiune, izolarea sau, dimpotrivă, influenţa negativă a anturajului".

Ziarul "Arcaşu" scrie în ediţia online: "Cine trage ţeapă? Firmele sau angajaţii?"

"De foarte multe ori auzim vorbind pe unii sau pe alţii despre fenomenul de fi păcălit, prin semnarea vreunui document. Într-adevăr, multe astfel de produse sau servicii sunt vândute de angajaţi, cărora patronii le promit şi un bonus dacă reuşesc să schimbe diferite impresii sau idei ale cetăţeanului.

Astfel, dacă întâlneşti un angajat care, în lipsa unui bonus, preferă să îţi prezinte atât avantajele cât şi avantajele unui produs, poţi spune că este vorba de o înţelegere mult mai bună a banilor pe care îi vei scoate din buzunar.

În schimb, dacă întâlneşti acel angajat care pe de o parte vrea bonusul, iar pe de altă parte doreşte să arate bine în faţa şefilor, atunci, cu certitudine va încerca să te mintă în faţă tocmai pentru a-ţi scoate banii".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite