Inspectorii veterinari ai DSVSA Brăila dau amenzi puţine dar foarte mari

Inspectorii veterinari ai DSVSA Brăila dau amenzi puţine dar foarte mari

Comercianţii care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare  FOTO Florentin Coman

Inspectorii sanitar veterinari brăileni le-au aplicat amenzi foarte mari comercianţilor din pieţele municipiului care au fost prinşi încălcând normele de siguranţă sanitară veterinară. Astfel, deşi în ultima perioadă au fost aplicate doar 7 sancţiuni contravenţionale, valoarea însumată a acestora se ridică la nu mai puţin de 55.800 lei (558 milioane de lei vechi n.n.).

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei amendaţi fie scoseseră la vânzare produse alimentare expirate, fie au fost prinşi transportând sau depozitând astfel de produse în condiţii necorespunzătoare. În conformitate cu legile în vigoare, numele societăţilor comerciale amendate nu au fost dezvăluite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila.

Această instituţie recomandă consumatorilor să se aprovizioneze cu produse de origine animală şi non-animală numai din unităţi autorizate şi aflate sub control sanitar-veterinar strict. "În cazul în care cetăţenii vor cumpăra produse din spaţii improvizate sau din sistemul «stradal», aceştia se expun riscului de îmbolnăvire", avertizează specialiştii DSVSA Brăila.


Citiţi şi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: