Gheaţa de pe trotuar a făcut peste 1.500 de victime la Brăila. Din cauza căzăturilor, Secţia Ortopedie a fost suprasolicitată

Gheaţa de pe trotuar a făcut peste 1.500 de victime la Brăila. Din 
cauza căzăturilor, Secţia Ortopedie a fost suprasolicitată

Trotuarele pline de gheaţă au făcut numeroase victime la Brăila. FOTO: Florentin Coman

Peste 1.500 de brăileni au ajuns la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean, pe parcursul lunilor decembrie şi ianuarie 2015, după ce au căzut pe gheaţa formată pe trotuarele din municipiu. În cea mai gravă situaţie s-au aflat 155 de persoane care au avut nevoie de intervenţii chirurgicale din cauza fracturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctorul Cristian Pricop, şeful de secţie de la Ortopedie - Traumatologie, declară că, în această perioadă, datorită specificului de iarnă, secţia a fost pregătită şi a lucrat la "parametri maximali" pentru tratamentul afecţiunilor cu caracter urgent de tip traumatologic.

Conform reglementărilor în vigoare, cei care trebuie să cureţe trotuarele de gheaţă şi zăpadă sunt proprietarii imobilelor sau a spaţiilor comerciale. La Brăila, a durat foarte mult, de când s-a aşternut primul strat de zăpadă şi până când s-au început operaţiunile de deszăpezire a trotuarelor.

În multe zone din municipiu, spaţiile pietonale au fost curăţate abia după ce Poliţia Locală a început să facă acţiuni de control şi să aplice sancţiuni. În cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie, s-au dat 63 de amenzi, în valoare totală de 11.150 de lei. Au fost vizate atât persoane fizice cât şi agenţi economici sau administratori ai asociaţiilor de proprietari. Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 5/2003 prevede sancţiunea cu amendă de la 50 la 200 de lei pentru persoanele fizice, şi de la 250 la 750 de lei pentru persoanele juridice.

Mai puteţi citi:

Poliţia Locală Brăila nu s-a zgârcit la amenzi pentru cei care nu şi-au deszăpezit trotuarul din dreptul imobilului din proprietate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările