Cea mai mare sală de spectacole din Brăila nu are o instalaţie funcţională de intervenţie la incendiu. După tragedia din Colectiv, a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uşile Casei Tineretului rămân închise până când se va repara instalaţia antiincendiu   FOTO Florentin Coman
Uşile Casei Tineretului rămân închise până când se va repara instalaţia antiincendiu   FOTO Florentin Coman

Cea mai mare sală de spectacole din municipiul Brăila, cea găzduită de Casa Tineretului, nu are o instalaţie funcţională pentru stingerea incendiiilor. Instalaţia existentă în clădire este veche şi neîntreţinută corespunzător, multe componenete fiind blocate din cauza stratului gros de rugină. Deşi se ştie de mult acest aspect, administratorul imobilului, Consiliul Judeţean Brăila a permis organizarea de spectacole până zilele trecute.

CJ a început, recent, procedura de contractare a unei firme specializate în repararea instalaţiilor de acest gen. Astfel, CJ a postat pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) o cerere de ofertă pentru contractul intitulat "Reabilitare staţie de pompare apă incendiu Casa de Cultură pentru Tineret Brăila - Gospodăria de Apă".

Concret, se caută o firmă sau o asociere de firme care să facă: "lucrări de reparaţii la staţia de pompare şi rezervorul de incendiu, lucrări de hidroizolaţie la rezervor şi camera pompelor, lucrări de dezafectare şi înlocuire a instalaţiei hidraulice existente, precum şi a utilajelor de pompare, amenajarea unei camere pentru adăpostirea tabloului electric de lumină şi forţă, alimentare cu energie electrică a staţiei de pompare, instalaţii electrice de forţă şi comandă pentru utilajele din staţie, instalaţii de iluminat". Valoarea estimată a lucrării este 214.742 lei (2,1 miliarde lei vechi).

Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viore Mortu, afirmă că se fac demersuri încă din luna aprilie a acestui an pentru contractarea unei firme. „În primăvară, caietul de sarcini a fost achiziţionat de şapte firme, însă niciuna dintre acestea nu s-a prezentat la licitaţia propriu-zisă, probabil pentru că li s-a părut că oferim o sumă prea mică pentru realizarea lucrării. Ce pot să vă spun este că valoarea a fost estimată în baza normativelor în vigoare, deci nu aşa, la întâmplare. Am speranţa că de data aceasta vom găsi o firmă interesată”, ne-a declarat Viorel Mortu.

Preşedintele CJ spune că, dacă până acum s-a permis continuarea activităţii sălii de spectacole, acum acest lucru nu mai este posibil, din cauza conştientizării riscurilor, după tragedia din clubul Colectiv, dar şi din cauza înăspririi legislaţiei în domeniu.

„Sala de spectacole nu va mai fi deschisă până când nu se rezolvă această problemă. Avem nădejdea că până în primăvară va fi funcţională, pentru că se anunţă multe evenimente în acea perioadă. Oricum, până atunci, anulăm tot. De exemplu, festivalul de folk «Chira Chiralina» nu se va mai ţine în această toamnă”, a mai precizat Viorel Mortu.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite