Cămătarul Titi Sgârcitu şi fratele său, Ionel, condamnaţi, pentru prima dată în cariera lor infracţională, cu executare

Cămătarul Titi Sgârcitu şi fratele său, Ionel, condamnaţi, pentru prima dată în cariera lor infracţională, cu executare

Titi Sgârcitu

Judecătorii n-au mai aşteptat ca fapta de cămătărie să fie transformată în infracţiune şi i-au băgat la zdup pe doi dintre cei mai de temut cămătari ai oraşului. Cei doi au fost "agăţaţi" pentru şantaj şi trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nu e pedepsită de Codul Penal, cămătăria nu le-a priit unor fraţi din Brăila. Anchetatorii au găsit alte formule de a-i agăţa pe fraţii Sgârcitu despre care toată lumea ştia că dau bani cu camătă.
Anchetaţi, arestaţi preventiv şi eliberaţi de mai multe ori, Titi şi Ionel Sgîrcitu sunt cei mai cunoscuţi cămătari ai Brăilei.
Titi are pe rol două dosare penale, unul pentru lovire, altul pentru ultraj contra bunelor moravuri şi şantaj. Potrivit anchetatorilor, fraţii cămătari au „stors" numai de la patru brăileni peste 200.000 de euro.

Alte fapte

La un moment dat, zeci de brăileni au depus reclamaţii la Poliţie împotriva cămătarilor, însă, întrucât Codul Penal român nu sancţionează cămătăria, multe nu au avut nicio finalitate. Cei doi le-au acordat împrumuturi în valută unor năpăstuiţi, oameni aflaţi la anaghie, după care le-au cerut dobânzi împovărătoare.

Titi a primit şapte ani de închisoare, iar Ionel trei ani. ei doi încă mai au posibilitatea să facă recurs.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările