Bucureşteni sancţionaţi la Brăila pentru că lipeau afişe pe gardurile unor localnici

Bucureşteni sancţionaţi la Brăila pentru că lipeau afişe pe gardurile unor localnici

Afişele erau lipite pe gardurile localnicilor din Însurăţei. Foto: Arhivă Adevărul

O patrulă de jandarmi din Însurăţei, în timp ce executa atribuţiunile de serviciu pe raza oraşului Însurăţei, a constatat că pe strada Nicolae Iorga doi bărbaţi afişează, pe gardurile unor imobile, postere electorale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei oraşului Însurăţei, unde s-a stabilit că sunt S.M. (56 de ani) şi I.G. (23 de ani), ambii din municipiul Bucureşti.
Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a acestora, cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare, conform prevederilor Art. 50, lit. g), din Legea 35/2008 (actualizată), pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Conform Art. 50, lit. g), din Legea 35/2008 (actualizată), pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise sau cu încălcarea prevederilor prezentului titlu, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, derulează, la nivel naţional, în perioada 9 noiembrie-  9 decembrie 2012, campania „Tu decizi! Votează legal!”.
Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările