Brăila: Sănătate „pe muchie de cuţit” în scara blocului. Zeci de cabinete aflate la parterul imobilelor sunt pericole publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii de la blocul A de pe strada Calea Galaţi vor intrare separată faţă de cabinetele medicale de la parter. Locatarii sunt speriaţi de pericolul pe care îl prezintă contaminarea cu diverşi microbi şi viruşi de la persoanele bolnave. Medicii sunt de acord cu realizarea unei noi intrări, însă nu au bani.

Dispensarul de la parterul scării nr. 6 a blocului A de pe Calea Galaţi există, de când s-a construit blocul, adică de mai bine de 40 de ani. Intrarea în scară este una singură, fiind folosită de locatari, de pacienţi şi medici.

În urmă cu mai bine de un an a fost lansată ideea realizării unei intrări separate pentru cabinetele medicale, dar nici până acum nu s-a concretizat nimic. Motivul, lipsa banilor.

Există două posibilităţi: o intrare prin scară, pe lângă intrarea actuală sau o intrare separată pe cealaltă parte a blocului, prin uscătorul scării.

Nu-i al nostru, nu investim

„O astfel de lucrare ajunge la peste 100 de milioane. Nimănui nu i-ar conveni să investească într-o încăpere care nu-i aparţine. Ar mai fi posibilitatea unei intrări pe lângă cea existentă deja. Asta ar costa mai puţin, dar deocamdată nu avem nici pentru aşa ceva bani. Noi (medicii dispensarului - n.r.) avem pacienţi puţini şi nu scoatem atât profit încât să ne permitem o asemenea investiţie", ne-a spus dr. Paulina Moisiu.

image


Scara 6 este singura din bloc rămasă fără uşă cu interfon. Practic, acolo uşa este permanent deschisă, după cum ne-au povestit locatarii, din cauza fluxului de lume.

„Aici uşa este mereu deschisă şi poate intra oricine. Problema e că, pe lângă oameni mai intră şi animale, căţei, pisici, toate animalele din jurul blocului îşi găsesc adăpost în scară mai ales când este frig sau plouă afară", ne-a povestit unul dintre locatari.

Mai există şi pericolul contaminării cu microbi, viruşi de la zecile de persoane bolnave care vin zilnic la doctor şi folosesc aceeaşi intrare ca şi locatarii.

„Aici e zilnic un dute-vino. Mulţi vin cu boli contagioase, gripă, hepatită, iar noi suntem expuşi, putem lua oricând boala dacă, vrând-nevrând, împărţim acelaşi spaţiu cu ei", ne-a mai spus locatarul.
Medicii sunt conştienţi de pericolul îmbolnăvirii locatarilor din cauza fluxului de lume bolnavă, dar ridică din umeri.

„Legislaţia nu ne obligă să facem o intrare separată. Cu toate acestea, dorim să ne separăm de restul locatarilor. Suntem conştienţi de pericolul contaminării cu viruşi şi inconvenientul faptului că uşa stă mereu deschisă, dar deocamdată nu putem face nimic", ne-a mai spus dr. Paulina Moisiu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite