Au început lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi. Va avea trei poduri, două viaducte şi un pasaj

Au început lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi. Va
avea trei poduri, două viaducte şi un pasaj

Drumul expres Brăila-Galaţi FOTO pagina personală Cătălin Drulă/Facebook

În prezent se lucrează la decopertarea stratului vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului şi cu fundaţiile forate ale viitorului pod de 1,8 kilometri peste Siret şi complexul feroviar din zona Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galaţi. Deocamdată, se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului şi cu fundaţiile forate ale viitorului pod de 1,8 kilometri peste Siret şi complexul feroviar din zona Galaţi.

”Am participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor două oraşe şi pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă şi sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării”, explică Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

Proiectul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 kilometri, trei poduri, două viaducte şi un pasaj, fiind prevăzute  două benzi pe fiecare sens de circulaţie. Finalul traseului este la intersecţia cu DN2B, în zona Movileni.

”Dacă cei responsabili îşi fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizaţiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023”, mai spune Cătălin Drulă.

Pentru realizarea unei conexiuni directe a acestui proiect cu viitoarea centură a Galaţiului, la care lucrările ar trebui să înceapă în următoarele săptămâni, fostul ministru al Transporturilor a cerut Companiei de Drumuri să găsească o soluţie acum câteva luni.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Desfăşurare de forţe: 1.800 muncitori şi peste 600 utilaje lucrează pe tronsonul 2 al Drumului expres Craiova – Piteşti FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările