Argila, substanţa-minune care ne tratează pielea şi ne împrospătează respiraţia

Argila, substanţa-minune care ne tratează pielea şi ne împrospătează respiraţia

Tratamentele cosmetice cu argilă sunt frecvent utilizate   FOTO enational.ro

Întrebuinţată în mod frecvent în olărit sau în construcţii, argila – rocă sedimentară cu granulaţie fină - are o mulţime de efecte terapeutice. Bogată în minerale, argila poate fi folosită cu succes în combaterea a numeroase boli, dar şi pentru detoxifiere sau înfrumuseţarea pielii. Datorită proprietăţilor sale naturale, tratamentul cu argilă nu are efecte secundare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conţinând calciu, magneziu, fier, zinc şi multe alte minerale, argila poate fi folosită de cei care ţin dietă pentru suplimentarea deficitului de minerale din organism. În plus, datorită silicatului de aluminiu din compoziţie, argila are proprietăţi antitoxice. În cadrul unui experiment devenit deja celebru, doctorului James Gilardi, care a observat că, papagalii peruvieni care consumaseră argilă aveau un nivel mult mai scăzut în sânge al unei substanţe toxice care le fusese administrată, faţă de alte păsări.

Studiile au dovedit că ionii de cupru, zinc şi cobal conţinuţi de argilă pot distruge bacterii precum E. Coli. De aceea, argila poate fi utilă şi în cazul infecţiilor urinare. utilă pentru persoanele care suferă de gastrită, arsuri stomacale sau ulcer. Tocmai de aceea se foloseşte în multe medicamente destinate acestor afecţiuni.

În afecţiunile dermatologice, argila poate face minuni, deoarece elimină sebumul în exces şi impurităţile de pe piele, precum şI celulele moarte. Argila mai poate fi folosită la exfolierea naturală a pielii, iar aplicată pe ten combate acneea şi iritaţiile.

Şi bacteriile din cavitatea orală au în argilă un duşman de temut. Acestea pot fi eliminate dacă ne clătim gura cu apă în care a fost amestecată puţină argilă.

Pentru orice probleme medicale aveţi se recomandă în primul rând consultarea unui doctor.

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: