A fost trimis în judecată atacatorul de la mall-ul din Brăila. Care sunt cele şase infracţiuni pentru care a fost pus sub acuzare

A fost trimis în
judecată atacatorul de la mall-ul din Brăila. Care sunt cele şase infracţiuni
pentru care a fost pus sub acuzare

Marius Valentin Parfenie Foto: Facebook/pagina personală

Tânărul care a semănat teroare în Brăila, înjunghiind o persoană şi lovind alte nouă cu o maşină furată a avut discernământ când a comis faptele, după cum s-a stabilit în urma unei expertize psihiatrice efectuate de către specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” Bucureşti.

Tribunalul Brăila a stabilit ca procesul penal în cazul lui Marius Valentin Parfenie să înceapă pe 16 septembrie 2019, tânărul de 20 de ani fiind acuzat că a rănit 10 persoane în urma unei curse nebuneşti cu o maşină furată pe străzile din Brăila.

Marius Valentin Parfenie se află în prezent în arest preventiv, măsura fiind prelungită pe 8 iulie cu alte 60 de zile, şi va răspunde acum pentru tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Pe 11 noiembrie 2018, tânărul de 20 de ani a rănit 10 oameni după o cursă nebună cu maşina. El a furat un autoturism în zona localităţii brăilene Cazaşu, în timp ce făcea un test cu acesta, împreună cu proprietarul, chipurile pentru a o cumpăra. La un moment dat, în apropiere de Brăila, el l-a atacat pe proprietar - Marian Sava, de 42 de ani, din Cazaşu - cu un cuţit, l-a rănit şi l-a aruncat din maşină.

În cursa nebunească cu maşina, a lovit în plin doi pietoni care aşteptau autobuzul în staţia din apropierea Grădinii Zoologice, apoi şi-a continuat drumul până la mall-ul din Brăila, unde a încercat pur şi simplă să pătrundă în clădire.

După trei tentative eşuate, a izbit maşina în nişte stâlpi de protecţie de beton, intrând apoi în mulţimea din faţa mall-ului şi rănind şapte persoane. Toţi au fost transportaţi la spital cu tramatisme craniene şi toracice, dar din fericire niciuna dintre victime nu a decedat. Dat jos din maşina cu care intrase în plin în mulţime de către o serie de martori curajoşi, individul a început să strige că „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”.

Apoi a insistat, în timp ce era ţinut de martori la pământ, că „Plâng copiii în ţara asta!”. Momentul a fost filmat de un martor, fiind apoi distribuit de sute de ori pe Facebook.

Analizele efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală Iaşi au scos în evidenţă faptul că tânărul nu consumase droguri în ziua atacului, dar băuse o cantitate apreciabilă de alcool înainte de a  semăna groază printre brăileni, medicii stabilind că avea o alcoolemie de 1,25 mg/l la mie alcool pur în aerul expirat, mult mai mare decât cea care a reieşit iniţial în urma testării alcoolscopice, de doar 0,37 mg/l.

Specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” Bucureşti au concluzionat ulterior, în urma unei expertize psihiatrice, că Marius Valentin Parfenie, are discernământul păstrat şi nu suferă de vreo problemă psihică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: