Un bărbat din Botoşani a ajuns la spital în şoc hipotermic, deşi termometrele indică peste 30 de grade Celsius. Cum s-a ajuns la situaţia neobişnuită

Un bărbat din Botoşani a ajuns la spital în şoc hipotermic, deşi termometrele indică peste 30 de grade Celsius. Cum s-a ajuns la situaţia neobişnuită

Bărbatul a ajuns în şoc hipotermic FOTO monitorulbt

Un botoşănean de aproape 60 de ani a ajuns la spital, pe caniculă, în şoc hipotermic. Bărbatul era îngheţat de frig, deşi afară sunt temperaturi care depăşesc 30 de grade Celsius. Medicii s-au luptat pentru a-i salva viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un caz demn de filmele Science Fiction s-a înregistrat marţi, 3 septembrie, în judeţul Botoşani. În plină caniculă, cu temperaturi care depăşesc 30 de grade Celsius, un bărbat a ajuns la spital în şoc hipotermic. 

Medicii au constatat că era îngheţat de frig şi au luptat pentru a-i salva viaţa, reuşind în ultima clipă să-l stabilizeze. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de marţi, în localitatea Vârful Câmpului, judeţul Botoşani. Protagonistul este un bărbat de 58 de ani din localitate. Acesta nu mai răspundea de două zile la telefon, iar o soră acestuia, îngrijorată, a apelat numărul de urgenţă 112. Un echipaj de ambulanţă şi unul de pompieri s-au dus acasă la bărbat.

 L-au găsit în beciul locuinţei. Bărbatul tremura, era în stare de semiconştienţă, iar temperatura corpului îi era extrem de scăzută. Botoşăneanul a fost dus de urgenţă la Spitalul din Dorohoi iar mai apoi transferat, în stare gravă, cu un echipaj SMURD, la Spitalul Judeţean ”Mavromati“ din Botoşani. Cu mari eforturi, medicii au reuşit să-l stabilizeze. În momentul de faţă botoşăneanul ajuns în şoc hipotermic, pe caniculă, se află la reanimare şi deocamdată se comunică greu cu el, fiind încă în stare gravă.

Vă mai recomandăm:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: