Povestea tinerei care a supravieţuit miraculos unei hemoragii cumplite pentru care a fost operată de cinci ori în 48 de ore: „Nu avea nicio şansă“

Povestea tinerei care a supravieţuit miraculos unei hemoragii cumplite pentru care a fost operată de cinci ori în 48 de ore: „Nu avea nicio şansă“

Monica Neamţu tânăr din Botoşani care a supravieţuit miraculos unei hemoragii cumplite FOTO botosaneanul.ro

Recuperarea unei tinere care a supravieţuit unei sarcini extrauterine cu numeroase complicaţii este considerată atât de familie, cât şi de medicii care au îngrijit-o un adevărat miracol. Botoşăneanca intrase în comă după ce a sângerat 15 ore, corpul tinerei revenindu-şi miraculos după trei săptămâni de luptă în care nimeni nu-i mai dădea nicio şansă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monica Neamţu( 19 ani) este o tânără din Botoşani care şi-a dorit să fie mamă şi să se căsătorească cu iubitul ei. Locuieşte în localitatea botoşăneană Curteşti la doar câţiva kilometri de municipiul Botoşani.  
 
A rămas gravidă cu prietenul ei, anul trecut şi era bucuroasă că va naşte. Având o sarcină cu probleme a mers la Iaşi. În cele din urmă avea să ajungă la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi. Aici a început coşmarul botoşănencei.
 
A sângerat timp de 15 ore
 
Pe 23 martie 2014, Monica Neamţu ajungea la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi unde a fost diagnosticată cu sarcină extrauterină. A fost operată de o echipă condusă de conferenţiar doctor Răzvan Socolov, directorul medical al spitalului. 
 
Pentru eliminarea sarcinii s-a intervenit laparoscopic dar în timpul operaţiei, unde se presupune că a fost perforat unul din vasele iliace s-a produs o hemoragie puternică. Intervenţia chirurgicală a continuat clasic, în aparenţă hemoragia fiind oprită. După ce a fost scoasă din operaţie, tânăra a suferit o puternică hemoragie internă. Se presupune că a sângerat 15 ore, intrând în comă. 
 
Botoşăneanca a mai fost operată de două ori în 24 de ore, pentru a-i fi oprită hemoragia. În stare critică, fără şansă de supravieţuire,din cauza cantităţii uriaşe de sânge pierdută, Monica Neamţu a fost transferată la Spitalul de Urgenţă, ”Sfântul Spiridon”, fiind internată la Terapie Intensivă în comă profundă. Aici a mai fost operată de două ori. 
 
Tânăra suferise cinci operaţii deosebit de grele în doar 48 de ore, iar şansele ei de supravieţuire erau ca şi inexistente. După a patra operaţie, medicii i-au scos şi o bucată din colon, afectată de hemoragie.  Ziarele din Iaşi titrau la acel moment că apropiaţii se rugau la biserici pentru sufletul ei. Nici nu era de mirare, având în vedere că Monica era în comă, suferea de insuficienţă renală, insuficienţă hepatică, respira doar cu ajutorul aparatelor iar sângele din corp era insuficient.  
 
Miracolul trezirii 
 
Aflând de cazul ei, sute de oameni din toată ţara au donat sânge. Cu toate acestea revenirea Monicăi Neamţu din comă după 5 operaţii, cu organele care nu mai funcţionau decât la stimulul aparatelor, ţinea doar de un miracol. Dealtfel şi medicii declarau că soarta Monicăi se afla în mâinile divinităţii. 
 
”Ficatul şi rinichii sunt două organe extrem de afectate. Pacienta este pe dializă de când a fost adusă în ATI, pentru că rinichii nu funcţionează. Starea de sănătate a bolnavei este foarte gravă. Şansele de supravieţuire sunt extrem de reduse”, preciza la aceea dată pentru ziarul Bună Ziua Iaşi, unul dintre medicii care avea grijă de Monica. În mod miraculos însă, la trei săptămâni de la intrarea de comă, tânăra s-a trezit brusc. Monica Neamţu înainte de externare FOTO ebotosani.net
 
Cu greu îşi explică medicii, cum de imediat, insuficienţa renală şi hepatică s-au ameliorat, în cel mai scurt timp, tânăra reuşind să respire singură şi mai ales să supravieţuiască fără dializă. Mai mult decât atât, Monica a început să vorbească cu medicii, fiind uimită de tot ceea ce a păţit. ”Avem semne bune şi evoluţia este favorabilă.S-a muncit mult pentru acest caz. Multumim lui Dumnezeu că pacienta este mai bine decât a venit la noi. S-a trezit după aproape trei săptămâni cu perfuzii, într-un pat de spital, cu operaţii şi nu prea ştie ce s-a întâmplat cu ea”, a precizat în luna aprilie 2014 unul dintre medicii care se ocupau de pacientă. 
 
A revenit acasă
 
În luna iunie după aproape trei luni de stat în spital, Monica Neamţu, o pacientă care avea şanse minime de supravieţuire s-a întors acasă. Ce-i drept într-un scaun cu rotile, din cauza unei pareze la unul dintre picioare, în urma spitalizării îndelungate, dar refăcută în cea mai mare parte. În toamana lui 2014, Monica Neamţu a mai suferit o intervenţie chirurgicală pentru refacerea tractului digestiv iar în acest moment este complet refăcută. 
 
”Nu avea nicio şansă şi acum este acasă”, spune emoţionată mama tinerei. Dealtfel după a şasea operaţie Monica Neamţu a trasmis pe o reţea socială tuturor vestea bună ”S-a terminat”, precizând în final că ” A fost un miracol”. Totodată tânăra a mulţumit medicilor de la ”Sfântul Spiridon” pe care i-a considerat ”eroii ei”. 
 
Cazul Monicăi Neamţu a intrat în atenţia Colegiului Medicilor şi a Ministerului Sănătăţii care a ordonat o anchetă la Maternitatea ”Elena Doamna”. După încă un caz controversat de anul trecut la aceeaşi maternitate, întreaga conducere a unităţii sanitare inclusiv Răzvan Socolov, doctorul care a o operat-o pe Monica au fost demişi la sugestia Ministerului Sănătăţii.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările