PORTRET/ Gheorghe Ciubotaru - Expert în terorism alimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciubotaru
Gheorghe Ciubotaru

Botoşăneanul este unul dintre puţinii experţi în terorism alimentar din ţară şi este preocupat de efectele nocive ale alimentelor modificate genetic.

În toată România sunt zece experţi în terorism alimentar, iar unul dintre ei este botoşăneanul Gheorghe Ciubotaru. Şi-a obţinut ciudata specializare în urma unui master făcut la Bucureşti şi a unui curs de Securitate Comunitară şi Terorism alimentar la Universitatea „Georgetown“ din Washington DC. 


„Americanii ştiu ce se va întâmpla cu România în următorii doi ani. Au departamente care analizează orice colţişor din lumea asta. Siguranţa naţională înseamnă să ai previziuni cu multă vreme în înainte“, explică expertul.

Cumpără doar ulei presat la rece din magazin
Cât despre alimentele pe care le consumăm, Gheorghe Ciubotaru ne recomandă să fim atenţi ce cumpărăm din magazine. „Vă dau un exemplu. Există vinul din gospodărie şi cel comercial. Vinul adevărat este doar cel din struguri. Din magazin aş cumpăra doar vinul a trei producători“, spune Gheorghe Ciubotaru. Şi alimentele din comerţ sunt foarte nocive, spune specialistul.


„Mănânc în general doar ce prepară soacră-mea. Tot ce face este sută la sută natural, cu ouă de la găinile din curte şi carne de la animalele crescute la ţară. De la hipermarket cumpăr doar ulei de măsline presat la rece şi pâine din când în când“, adaugă Gheorghe Ciubotaru. Botoşăneanul spune că terorismul clasic este mai perfid faţă de terorismul alimentar, care are efecte în timp. „Dacă primii te aruncă în aer sau te împuşcă, teroriştii alimentari te omoară lent“, spune expertul.

Duşmanul invizibil din farfurie
Din acest motiv, Gheorghe Ciubotaru a deschis un abator şi s-a hotărât să prepare doar produse ecologice, sută la sută naturale, fără E-uri. Totuşi, mentalităţile clienţilor sunt greu de schimbat, aşa că după un an a trebuit  să vândă afacerea. „Oamenii sunt obişnuiţi să cumpere ieftin şi mult, de aceea afacerea n-a mers“, încheie Gheorghe Ciubotaru.

Profil
Născut. 22 aprilie 1957, Botoşani.
Studii. Universitatea
„Petre Andrei“ din Iaşi,
Facultatea de Economie.
Familie. Căsătorit,
are patru copii.

Întrebări şi răspunsuri
De ce aţi ales să fiţi expert în terorism alimentar?
Sunt şi expert contabil. Diploma am obţinut-o în cadrul unui master pe care l-am urmat în SUA. Specializarea se numeşte Securitatea Comunitară şi Terorismul.
Cât de sănătos mănâncă românii?
Nu ne alimentăm sănătos, nici pe departe. Chiar eu sunt unul dintre cei care au ignorat acest lucru şi m-am îmbolnăvit de diabet. Sunt produse falsificate, care pot provoca boli grave consumatorilor. Alimentaţia este total nesănătoasă în toată lumea pentru că peste tot se folosesc aditivi alimentari în proporţii mari. Animalele sunt vaccinate cu antibiotice, iar produsele agricole sunt modificate genetic.

Ce-i place
Îmi place să cunosc frumuseţele patriei şi să călătoresc în ţară, să văd ce nu am putut vedea în perioada asta cât am muncit. Sunt locuri pe care nu le-am văzut şi mi-ar plăcea să le văd.

Ce nu-i place
Nu-mi place să văd lumea din jur tristă, supărată. Aş vrea ca cei din jurul meu să fie mai veseli, mai sănătoşi şi lipsiţi de griji. Nu-mi place să văd că lucrurile nu sunt la locul lor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite