Patru tumori gigantice, operate de medicii unui spital de provincie, într-o singură lună. „Nu am transferat niciun caz în centrele universitare“

Patru tumori gigantice, operate de medicii unui spital de provincie, într-o singură lună. „Nu am transferat niciun caz în centrele universitare“

Medicii botoşăneni au operat tumori gigant FOTO botosaneanul.ro

Medicii de la Maternitatea Botoşani spun că au de-a face cu un număr din ce în ce mai mare de paciente cu tumori gigant în zona genitală. Numai într-o singură lună au fost extirpate patru tumori gigant, de peste patru kilograme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Maternitatea Botoşani spun că în ultima perioadă s-a înmulţumit numărul de femei care vin în stare gravă cu tumori gigant. Maria Olaru, unul dintre cei mai buni specialişti ai Maternităţii din Botoşani spune că numai într-o singură lună au fost cinci cazuri, de botoşănence, cu tumori gigant. 

”Facem intervenţii deosebite, în ultima lună cred că am avut 4 intervenţii de tumori peste 4 kilograme.”, spune medicul botoşănean. În urmă cu două zile, a mai fost extirpată, de pe uterul unei paciente de 32 de ani, o tumoare de un kilogram. Toate cazurile au fost rezolvate la Maternitatea Botoşani, Maria Olaru precizând că există un grup de specialişti buni în oraşul nord-moldav, care pot opera cu succes astfel de tumori. 

„Nu am chemat niciodată nici elicopterul şi nici vreo salvare să transferăm vreun caz în vreun centru universitar. Avem o echipă bună şi ne descurcăm”, spune Maria Olaru. De multe ori, femeile ajung în această situaţie şi din cauza lipsei prezentări la controale ginecologice regulate, care ar putea depista aceste tumori la timp. În ultima perioadă, femeile ajung la spital doar când tumorile au dimensiuni considerabile iar starea de sănătate este la limită.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

citeste totul despre: