Cum a ajuns un primar să scape de urmărirea penală: „omorât“ de procurori în acte, deşi este viu şi nevătămat

Cum a ajuns un primar să scape de urmărirea penală: „omorât“ de procurori în acte, deşi este viu şi nevătămat

Primarul Borfotină FOTO botosaninencenzurat

Un primar din judeţul Botoşani, cercetat penal pentru abuz şi neglijenţă în serviciu, a fost declarat mort de procurori, deşi acesta este viu şi nevătămat. În urma comunicării decesului s-a decis clasarea cazului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un primar din judeţul Botoşani, cercetat penal, a fost declarat mort de procurori deşi este în viaţă, arată publicaţia botosaninecenzurat.ro. Aceeaşi publicaţie susţine că ar fi vorba de un tertip pentru ca clasarea cazului. 

Dosar penal pentru abuz şi neglijenţă în serviciu
 
Povestea a început în anul 2016. După alegerile locale, primar al comunei Cristeşti a ajuns social-democratul Lucian Borfotină. Una dintre angajatele Primăriei a fost concediată aproape imediat. Femeia a depus plângere penală împotriva primarului Borfotină dar şi a secretarului comunei Bogdan Peţenchea. Cei doi au ajuns să fie cercetaţi de procurori pentru abuz şi neglijenţă în serviciu. 
 
De doi, spune botosaninecenzurat.ro, fosta angajată îşi caută dreptatea prin tribunale. A depus chiar şi contestaţie, la judecătorul de libertăţi şi drepturi, privind modul în care se desfăşoară cercetarea penală îndreptată împotriva primarului şi secretarului. Contestaţia a fost acceptată iar aşa cum arată publicaţia mai sus menţionată, judecătorul de drepturi şi libertăţi ar fi observat că singurele acte de urmărie penală au fost audierea primarului şi a secretarului. Judecătorul a cerut şi lămuriri procurorilor privind acest dosar. Unul dintre răspunsuri a fost halucinant. 
 
Primarul ”omorât” de procurori
 
Unul dintre documentele trimise judecătorului arată, în mod halucinant, arată aceeaşi publicaţie, că primarul este de fapt mort şi în consecinţă dosarul a fost clasat. În realitate primarul, un bărbat tânăr, este bine mersi. „Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, se arată în acest document publicat de botosaninecenzurat.ro. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: