Cozi de sute de oameni la un aqua-park de stat proaspăt inaugurat. „Nu ne aşteptam la o aşa avalanşă de vizitatori“

Cozi de sute de oameni la un aqua-park de stat proaspăt inaugurat. „Nu ne aşteptam la o aşa avalanşă de vizitatori“

Coada din weekend la aqua-park-ul din Botoşani FOTO Ovidiu Porohniuc

Un parc de agrement deschis în urmă cu trei săptămâni la marginea oraşului Botoşani a devenit o nouă senzaţie în materie de timp liber în Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întins pe aproape 50 de hectare, aqua park-ul din zona cunoscută sub numele Cornişa a fost deja vizitat de aproape 100.000 de oameni din toate judeţele regiunii.

Parcul se află în administrarea Primăriei Botoşani şi este dotat cu pisicine, tobogane acvatice, traseu pentru river-rafting, skate park sau zonă de SPA. Reprezentanţii serviciului din primărie care se ocupă cu administrarea Parcului de la Cornişa spun că în cele trei săptămâni care au trecut de inaugurare au avut încasări peste estimări. În zilele de weekend, clienţii stau la cozi uriaşe pentru a intra în zona piscinelor.

Petrecere grandioasă la inaugurare

Parcul regional de agrement de la Cornişa este singurul aqua-park de stat inaugurat în ultimii ani în Moldova. Este administrat de Direcţia Servicii Publice Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani, iar deschiderea parcului a fost organizată cu mare fast. Au fost trei zile de petreceri, cu artişti americani faimoşi în anii ’80-‘90, cu focuri de artificii şi jocuri de lasere, plus un târg gastronomic.


 
Având instalaţii de tip aqua park care mai pot fi găsite doar pe malul mării, Cornişa a atras ca un magnet turiştii încă de la deschidere. Reprezentanţii Primăriei apreciază că numai în cele trei zile de inaugurare au fost prezenţi în jur de 60-70.000 de oameni. În fiecare weekend au venit câteva mii de oameni, mai ales pentru partea de piscine şi aqua park. Numai în ultimele trei zile au fost peste 7.500 de oameni la Cornişa. „Sunt turişti de peste tot. Ne bucurăm fiindcă în acest fel reuşim să ne promovăm şi să facem şi încasări“, spune Eugen Ţurcanu, şeful DSPSA.

50 de lei accesul la toate instalaţiile

Sâmbătă şi duminică, oamenii au stat la coadă pentru a intra în zona de piscine. Pe lângă botoşăneni, au fost vizitatori şi din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău sau Vaslui. La un moment dat au fost atât de mulţi vizitatori încât nu mai erau disponibile şezlonguri.

„Vrem să cumpărăm câteva sute de scaune de plajă care vor compensa lipsa. Nu ne aşteptam la această avalanşă de vizitatori“, adaugă Ţurcanu. Totodată, administratorii parcului anunţă încasări record. În weekend-ul 15-16 iunie, clienţii au plătit cumulat la intrare 300.000 de lei. Parcul de agrement reprezintă o atracţie şi datorită preţurilor practicate. Pentru o zi de stat la piscine şi acces la toate obiectivele de aqua-park fiecare vizitator trebuie să plătească 50 de lei în weekend şi 40 de lei în timpul săptămânii. Primeşte o brăţară care-i asigură accesul în zona piscinelor exterioare, interioare şi a toboganelor. Pentru zona de SPA, se plăteşte 10 lei în plus.

Investiţie de peste 38 milioane de lei

Parcul de agrement de la Cornişa a fost o investiţie care s-a realizat greu, cu multe probleme, poticneli şi dispute politice. A fost începută în 2012 şi a fost terminată abia în 2019. Cu toate acestea, având în vedere încasările şi numărul de vizitatori din prima lună, factorii politici locali consideră că investiţia reprezintă un succes.

Pe lângă piscinele exterioare, instalaţiile de aqua park, SPA şi piscină interioară, la Cornişa mai este şi un pationar, un skate park, un perete de escaladă, un lac pentru plimbarea cu barca, terenuri de tenis şi fotbal, dar şi o zonă pentru plimbare în aer liber. Mai mult decât atât, pentru pasionaţii de sporturi extreme a fost amenajat un râu de river rafting. În total, investiţia a totalizat peste 38 de milioane de ei, bani proveniţi din fonduri europene şi din bugetul Primăriei Botoşani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: