Botoşani: Bilanţ provizoriu

Potrivit unor date statistice provizorii, în 8 zile, apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai, Miletin şi altor pâraie au inundat în jur de 2.500 de gospodării şi locuinţe. Peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 22 - 30 iunie 2010, au fost afectate mai multe localităţi din 43 de oraşe şi comune ale judeţului. Mai bine de jumătate dintre persoanele evacuate sau salvate, 2.820, provin din municipiul Dorohoi. S-au înregistrat 7 victime, 1 în comuna Ibăneşti, 6 în municipiul Dorohoi.

Apele ieşite din matca râurilor, scurgerile de pe versanţi generate de precipitaţiile abundente, au inundat peste 6.500 ha de teren arabil, 6.000 ha de păşuni şi păduri. Au fost inundate sau distruse din viituri aproximativ 500 de drumuri naţionale, judeţene, comunale şi săteşti.

Apa din cca. 500 fântâni a devenit nepotabilă după ce au fost inundate. 45 de poduri şi 305 podeţe au suferit avarii sau au fost distruse de furia aplor. În jur de 3.500 de animale au fost salvate. Alte 40 au fost găsite moarte.

Cele mai multe distrugeri s-au înregistrat în urma precipitaţiilor care s-au abătut asupra judeţului Botoşani în după amiaza zilei de 28 iunie 2010, când au fost afectate 22 de localităţi din 13 unităţi administrativ teritoriale.

Situaţia este provizorie având în vedere că unele râuri, care străbat judeţul Botoşani, continuă să se reverse.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările