Băiatul care a trecut de un transplant, dar a făcut o complicaţie a sistemului imunitar. „Viaţa ne-a îngenunchiat iar“

Băiatul care a trecut de un transplant, dar a făcut o complicaţie a sistemului imunitar. „Viaţa ne-a îngenunchiat iar“

Antonio Hoinaru a fost diagnosticat în 2018, la doar 13 ani, cu o boală cruntă: leucemie acută limfoblastică trombocitară cu anemie severă. În  septembrie 2019, băiatul a trecut printr-un transplant medular, dar, la scurt timp, s-a  trezit cu o complicatie a sistemului imunitar.

Ştiri pe aceeaşi temă


Familia lui Antonio e disperată.

”După o scurtă pauză acasă, viaţă ne-a îngenunchiat din nou. Fiul meu Antonio a făcut o complicaţie a sistemului imunitar, după un transplant medular reuşit, ne aflăm din nou în spital luptând cu ultimele puteri pentru viaţa lui!!! Mi-au obosit ochii privindu-mi copilul plin de dureri şi imobilizat la pat!!! Vă rog din suflet să ne ajutaţi să putem acoperi costurile tratamentului!!! Am luptat împreună mai mult de 1 an, vă implor să o facem şi acum!” Sunt cuvintele pline de durere ale mamei lui Antonio, care luptă neîncetat să îşi vadă copilul bine. 

Antonio Hoinaru a dobândit maturitatea vieţii, înainte de vreme. Până la 13 ani a fost un copil absolut normal: joacă, entuziasm, prietenii frumoase si visuri măreţe, lucruri cât se poate de fireşti pentru un copil. Dar toate s-au năruit începând din luna mai a anului trecut, când  băiatul s-a simţit pentru prima oară rău: vărsături şi mai apoi nişte erupţii pe picioare. Iniţial, medicii au crezut că e „vărsat de vânt” dar ulterior, copilul a fost trimis la Spitalul „Sfânta Maria“, din Iaşi, pentru investigaţii amănunţite. La 5 zile de la internarea la Terapie intensivă, familiei i s-a comunicat cruntul diagnostic: leucemie acută limfoblastică trombocitară cu anemie severă. La aflarea teribilei veşti, mama lui Antonio, şi-a pierdut cunoştinţa, iar mai apoi a intrat în depresie, şi astăzi starea sa de sănătate fiind fragilă. Femeia se află sub strictă supraveghere medicală şi întreţinută cu medicamente antidepresive. 

„La început, Antonio nu a înţeles prin ce trece, cât de gravă este boala de care suferă. Dar, tot auzind din discuţiile medicilor cu mama lui, termenii medicali necunoscuţi, a căutat pe internet ce înseamnă chimioterapie, transfuzie, leucemie. A fost devastat! Încerca din răsputeri şi nu reuşea să găsescă răspunsuri la nenumăratele întrebări care îi fulgerau mintea: De ce eu? Cu ce am greşit să merit aşa ceva? Mâncarea nesănătoasă m-a adus aici? Ce voi face cu şcoala? Ce le voi zice prietenilor mei? Cum mă vor privi de acum? Vor mai vrea să fim prieteni sau se vor teme de mine? Întrebări grele pentru oricine, cu atât mai mult pentru un copil de doar 13 ani. Începând cu data de 22 mai 2018, pentru Antonio au urmat 125 de zile de spitalizare. Pentru 125 de zile, secţia de oncologie a spitalului din Iaşi i-a fost casă. Această perioadă l-a maturizat cât pentru o viaţă întreagă. Au urmat primele 3 cure de chimioterapie. A acceptat lupta directă cu el însuşi şi cu nemiloasa boală. O luptă care, parcă, pe zi ce trece este din ce în ce mai grea”, arată Asociaţia Salvează o Inimă, care a strâns fonduri pentru a-l ajuta pe Antonio.

În urma campaniei de strângere de fonduri, pentru puşti s-au adunat cei 124.000 de euro necesari  pentru transplatul de măduvă şi sedintele de chimioterapie pe care Antonio le-a făcut în Turcia. Numai că ulterior, Antonio s-a ales cu o complicaţie a sistemului imunitar.

„Când crezi că ai trecut printr-o încercare a vieţii, şi ar fi venit ziua când îţi spui «n-aş mai avea forţa să mai trec prin ce am trecut», atunci viaţa îţi arată că te-ai înşelat. După luni pline de complicaţii, acum ne confruntăm cu una destul de grea! Un război al celulelor! Spun război, că asta simţim şi noi în fiecare zi. Nu se pot descrie în cuvinte stările noastre, dar în fiecare zi trăiesc cu speranţa că va fi bine”, spune mama copilului.

Cum se pot face donaţii pentru Antonio 
Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botosani
Donatorii sunt rugaţi să specifice numele de familie al copilului.
Asociaţia “Salvează o inimă”, înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, a reuşit să salveze, până în prezent, peste 250 de copii cu malformaţii grave.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările