Trei preparate culinare care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Secretele care garantează gustul perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea Crăciunului dă fiori gospodinelor, care nu ştiu ce să mai pregătească pentru masa tradiţională de sărbătoare. Potrivit bucătarilor, de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească sarmalele, ciorba de perişoare sau salata de boeuf. Pentru ca gustul acestor preparate să fie desăvârşit, gospodinele trebuie să ţină cont de câteva reguli.

Alegerea preparatelor perfecte pentru masa de Crăciun poate da bătăi de cap gospodinelor, care ar vrea să îşi servească musafiri cu o multitudine de mâncăruri, însă, din lipsă de timp sunt nevoite să aleagă. 

Bucătarii sunt de părere că masa de Crăciun nu ar trebui să încărcată cu zeci de preparate, iar consumul ar trebui să fie moderat, mai ales în cazul mâncărurilor consistente. Alături de bucătarul Gheorghe Marica vă propunem trei preparate care nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă, de Crăciun.

- Sarmalele : Crăciunul nu este Crăciun dacă de pe masă lipsesc sarmalele sunt de părere majoritatea gospodinelor. Gheorghe Marica le dă dreptate, cu mici completări însă – compoziţia trebuie să fie realizată din carne de vită. De asemenea, este de preferat să se folosească varza murată, iar sarmalele să fie fierte în oală de lut, pe marginea sobei sau pe plită, la foc mic, să se pătrundă cum trebuie. În mijlocul sarmalelor este de preferat să punem un os afumat, pentru a da savoare preparatului. 

- Ciorba de perişoare: bucătarul ne recomandă să facem perişoarele din carne de porc, care să nu fie grasă. Perişoarele din carne sunt completate de legume. Ideal ar fi ca ciorba de perişoare să se acrească cu moare. Se poate folosi şi smântână slabă. 

- Salata de boeuf: deşi majoritatea gospodinelor apelează la carne de pasăre pentru această salată, bucătarul ne recomandă să o facem cu cotlet de porc afumat, preparat în gospodărie dacă e posibil. Acesta trebuie acompaniat de ţelină, morcov, cartof şi castravete murat. Recomandarea bucătarului este ca legumele să nu fie tocate mărunt, mărunt. De asemenea, pentru ornare se poate folosi un sos olandez, pe bază de unt, şi nu clasica maioneză.

Cei care vor să mănânce mai light şi de Crăciun pot apela la salate. Pot prepara de exemplu o salată de ţelină franceză. Aceasta conţine ţelină dată pe răzătoare, maioneză, sare, piper şi nucă. Pentru un efect spectaculos, o puteţi servi în pahare de martini.

De asemenea, mai puteţi pregăti pentru invitaţii care ţin la siluetă o salată cu rucola, valeriană, fâşii de parmezan, roşii cherry, nucă şi vinegreta.

Vă mai recomandăm:

Top 5 condimente care nu au voie să lipsească din bucătărie. Ce trebuie să însoţească sarea şi piperul

Secretele bucătarului de meserie. Ce ne sfătuiesc profesioniştii să nu mâncăm la restaurant. Peştele exotic, în capul listei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite