Bistriţa: Răzvan Roiban este hidrologul îndrăgostit de folclor

Răzvan măsoară debitul apelor din Bistriţa-Năsăud, iar în timpul liber joacă dansuri populare şi arbitrează meciuri de fotbal.

Ştiri pe aceeaşi temă

De doi ani, la scurt timp după ce a absolvit facultatea, Răzvan s-a angajat ca hidrolog la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud (SGA). Acesta spune că îi place mult ceea ce face. „SGA are, în judeţ, puncte fixe sau posturi hidrometrice, unde se fac măsurători. Hidrologii fac măsurători ale debitului şi vitezei apei cu ajutorul unui aparat numit morişcă hidrometrică. Rezultatele măsurătorilor le trimitem la colegii de la Cluj, iar ei fac prognozele şi întocmesc înştiinţări", explică tânărul hidrolog.

SGA are peste 20 de astfel de posturi hidrometrice, unde se fac lunar măsurători. „Când merg pe teren, toată ziua sunt în apă, dar aceasta nu mă deranjează", adaugă Răzvan.

Cu „Baltagul" din Monor

El nu credea în liceu că va deveni hidrolog şi că această profesie îi va plăcea ulterior atât de mult. Tot în adolescenţă şi-a descoperit pasiunea pentru folclor şi dansuri populare. „La mine în familie, toţi dansează, mama, tata, sora mea. Iniţial nu mă pricepeam prea bine, dar, în timp, am învăţat paşii şi îmi place. E frumos", povesteşte Răzvan. El dansează de opt ani şi spune că împreună cu colegii de la ansamblul folcloric „Baltagul" a fost prin toată ţara şi a vizitat, acum doi ani, Franţa.

Arbitru asistent la meciurile din judeţ

Tânărul este un microbist înfocat şi, de pe băncile facultăţii, s-a apucat de arbitraj. „Un prieten arbitru m-a întrebat într-o zi dacă nu m-ar interesa. Am încercat, am văzut că merge şi mă pricep, iar acum sunt arbitru asistent la partidele de fotbal din Liga a IV-a şi a V-a din judeţ", povesteşte Răzvan. Răzvan nu vrea să renunţe la arbitraj, deşi în urmă cu doi ani a luat bătaie de la nişte suporteri furioşi că echipa lor a pierdut.

El şi-ar dori să arbitreze un meci între Steaua, echipa lui preferată, şi Dinamo Bucureşti, partidă pe care să o câştige Steaua.

PROFIL

Născut: 11 noiembrie 1984, Bistriţa

Studii: Facultatea de Geografie din cadrul UBB Cluj-Napoca

Familie: o soră, Oana, 21 de ani

Ce-i place:

Adoră să joace fotbal cu prietenii şi să iasă în mijlocul naturii cu cei dragi. Lui Răzvan îi plac mult excursiile pe munte. Iubeşte animalele şi are o slăbiciune pentru lupi. „Nu mă văd locuind într-un alt oraş decât Bistriţa. Îmi place pentru că e liniştit", mărturiseşte tânărul.

Ce nu-i place:

Detestă minciuna. Răzvan spune că nu-i place să-şi facă de mâncare, dar nici să cumpere daruri. „Nu ştiu ce să aleg", se justifică tânărul.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările