Bistriţa-Năsăud: Cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa; pe râurile din bazinul hidrografic Şieu este cod portocaliu

Bistriţa-Năsăud: Cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa; pe râurile din bazinul hidrografic Şieu este cod portocaliu

Foto ARHIVA

Specialiştii au emis, vineri, o alertă cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa, judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind depăşite cotele de pericol. Populaţia din mai multe comune a fost avertizată prin sistemul RO_Alert. De asemenea, este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Şieu.

Potrivit Departamentuliu pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), vineri, până la ora 15.00, este cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa, judeţul Bistriţa-Năsăud.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul superior al râului Dipşa (afluent al râului Şieu), judeţul Bistriţa-Năsăud”, a transmis DSU.

Sursa citată a precizat că avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud au precizat că s-a transmis avertizare prin RO ALERT pentru comunele Teaca, Galaţii Bistriţei şi Lechinţa.

”Au fost activate Centrul Judetean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi grupa operativă a ISU BN”, au transmis autorităţile din judeţ.

De asemenea, potrivit DSU, este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Şieu.â

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinul hidrografic Budac”, a mai transmis DSU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: