Bistriţa: Minerale de pretutindeni la Muzeul Judeţean - recomandări de weekend

Bistriţenii au posibilitatea în acest sfârşit de săptămână să viziteze salonul de geme şi minerale de la Muzeul Judeţean, să facă o plimbare  prin Poiana Narciselor sau să participe la un concurs de pescuit pe lacul Colibiţa. 

EXPOZIŢIE

Minerale de pretutindeni la Muzeul Judeţean

De astăzi şi până duminică, bistriţenii pot admira şi cumpăra pietre semipreţioase, cristale şi minerale aduse de pe toate continentele lumii, în cadrul unui Salon de Geme şi Minerale organizat în curtea Muzeului Judeţean. Expozanţi din Ucraina, Cluj , Baia-Mare şi chiar din judeţ scot la vânzare inele, brăţări, cercei, pandantive şi alte obiecte de ornament confecţionate din minerale cu proprietăţi bioenergetice. Salonul poate fi viziat în acest weekend între orele 10.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.

RELAXARE

Excursii călare la cules de narcise

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR) anunţă că organizează excursii hipice la Poiana Narciselor din Masivul Saca, la 1600 de metri altitudine. Pentru a putea vizita celebra poiană care este zonă ocrotită de lege, turiştii au la dispoziţie patru cai de rasă de la Herghelia Beclean şi ghizi călare. Excursiile pot dura o zi, trei sau chiar şapte, în funcţie de programul turistic. Informaţii despre excursii şi preţul lor găsiţi pe site-ul parcului: www.parc.rodna.ro.  S.B.

PESCUIT

„Cupa Esox" la Colibiţa

Pescarii din judeţ pot participa mâine, dis-de-dimineaţă, la prima ediţie a „Cupei Esox", desfăşurată pe lacul Colibiţa. Împătimiţii se vor întrece de la 7.30 dimineaţa atât mâine, cât şi poimâine. Cupa, organizată de Clubul bistriţean „Esox Spinning Club", este la speciile de şalău, păstrăv şi clean. Fiecare pescar trebuie să aibă asupra sa permisul de pescuit şi vesta de salvare. Cine nu le are, le poate procura la şedinta tehnică contra sumei de 50 lei. Înscrieri pot face fie pe site-ul clubului amintit (http://www.esoxclub.ro/2010/05/20/cupa-esox/), fie telefonic la Radu Vlasiu, 0745/515675. F.P.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: