VIDEO  Mocăniţa plină cu turişti de pe Valea Vaserului a deraiat. Cel puţin şase persoane au fost rănite

VIDEO  Mocăniţa plină cu turişti de pe Valea Vaserului a deraiat. Cel puţin şase persoane au fost rănite

Mocăniţa deraiată. FOTO: ISU Maramureş

Spre locul incidentului au fost direcţionate trei echipaje SMURD, trei ambulanţe şi un echipaj de pompieri de la Secţia Vişeu de Sus.

UPDATE ora 15:30 
 
Printre victime se numără 5 bărbaţi şi 6 femei, din care 1 sugar, o fetiţă în vârstă de 4 săptămâni şi un minor de 3 ani şi jumătate (băiat). Trenul turistic avea 11 vagoane şi 340 persoane în garnitură.
 
 
UPDATE ora 15:00
 
Numărul răniţilor a crescut la 12.
 
„Toţi răniţii sunt persoane adulte şi prezintă diferite contuzii şi escoriaţii. Acestea urmează să fie transportate la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Vişeu de Sus”, a declarat Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
 
La spital va ajunge şi un copil minor, însă acesta nu a fost rănit. El va fi transportat la unitatea medicală deoarece printre răniţi se numără şi părinţii lui.
 
Potrivit noilor informaţii obţinute din teren, a deraiat atât locomotiva cât şi primul vagon al Mocăniţei. 
 
(Sursă VIDEO: ISU Maramureş)

UPDATE ora 14:00
 
Echipajele de prim ajutor au ajuns la locul incidentului. Din primele informaţii, starea celor 6 răniţi nu este una gravă.
 
„La faţa locului intervin şi 4 salvamontişti, dar şi jandarmii. După primele evaluări, victimele sunt rănite uşor. Vor primi primele ingrijiri medicale la faţa locului, iar dacă starea lor o va impune vor fi transportaţi la spital”, a spus Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. 
 
În Mocăniţa se aflau 200 de turişti la momentul producerii incidentului. 
 
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, locomotiva a deraiat la kilometrul 10+600, la confluenţa cu Valea Rea.

Spre locul incidentului au fost direcţionate trei echipaje SMURD, trei ambulanţe şi un echipaj de pompieri de la Secţia Vişeu de Sus.

Zona nu este una foarte dificilă accesului, echipajele de prim ajutor putând ajunge la intervenţie fără să folosească drezina.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările