Manifestări de 1 Decembrie. Paradă militară şi regal folcloric

Manifestări de 1 Decembrie. Paradă militară şi
regal folcloric

Parada militara    Foto: mediafax.ro

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie încep la ora 11.00, cu parada militară. În cursul zilei vor mai avea loc un regal folcloric, inaugurarea iluminatului ornamental, iar băimărenii se vor bucura de o porţie de fasole cu ciolan în centrul vechi, oferită de Primăria Baia Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O serie de manifestări sunt organziate cu ocazia Zilei Naţoionale a României. În dimineaţa zilei de 1 Decembrie vor fi depuse la monumentele şi statuile semnificative de pe raza municipiului Baia Mare coroane de flori. Începând de la ora 11.00, potrivit Prefecturii Maramureş, pe bulevardul Unirii din Baia Mare, din faţa Catedralei Episcopale Ortodixe „Sfânta Treime” se va desfăşura ceremonia militară, care va debuta cu îmtâmpinarea prefectului Vasile Moldovan, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Luptă pe tronsonul de la intersecţia cu Bd. Republicii şi strada Hortensiei. Dispozitivul de defilare este alcătuit din subunităţi care fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureş”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ”Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş şi Poliţia Locală Baia Mare.

Tehnica militară care se va deplasa la parada militară de pe Bd. Unirii aparţine Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureş”, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Direcţiei Judeţene de Informaţii Maramureş şi Poliţiei Locale Baia Mare. Manifestarea se va încheia cu un spectacol cultural-artistic, iar toţi cei prezenţi vor fi invitaţi să se prindă într-o horă a bucuriei şi unirii.

La ora 14.00, acţiunea se mută în centrul vechi, unde primăria oferă băimărenilor o porţie de fasole cu ciolan. Totdată, va începe regalul folcloric susţinut de Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Ansamblul Transilvania, Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare, Formaţia Codru de România şi Mirela Petrean.

La ora 17.00 se inaugurează iluminatul ornamental.

 
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările