FOTO Inundaţii puternice în judeţul Maramureş. 60 de persoane au rămas izolate după ce un pod a fost rupt de ape

FOTO Inundaţii puternice în judeţul Maramureş. 60 de persoane au rămas izolate după ce un pod a fost rupt de ape

60 de persoane au rămas izolate la Vişeu de Jos. FOTO: Instituţia Prefectului Maramureş

60 de persoane din localitatea Vişeu de Jos au rămas izolate după ce un pod, singura cale de acces, a fost rupt de torenţi. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş, precipitaţiile torenţiale au dus la formarea de torenţi şi scurgeri pe versanţi, dar şi creşterea debitelor pârâului Bocicoel, respectiv, pârâul Drăguiasa, pârâului Valea Morii şi Valea Porcului.


Din datele comunicate de către primarul localităţii Vişeu de Jos, Găvrilă Şimon este vorba de aproximativ 30 de gospodării care sunt izolate din cauza ruperii podului. 
 
„Există o punte pietonală în zonă. Se lucrează acum pentru deblocarea prizei de apă, iar apoi la refacerea podului rupt de viitură”, a spus acesta. 
 
Şuvoaiele de apă formate pe versanţi au transportat aluviuni (mal, pietriş, bolovani) şi s-au revărsat. 
 
„Au fost afectate un pod, 15 podeţe, drumuri comunale, străzi, uliţe. Nu sunt înregistrate victime sau persoane rănite. Prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan a fost informat despre situaţia existentă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale. Pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meterologice au acţionat personal şi mijloace tehnice din cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vişeu de Jos”, au arătat reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş.
 
Până la remedierea situaţiei, persoanele izolate vor primi alimente, respectiv pâine şi apă, din partea primăriei.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: