Cum a fost prins bărbatul din Maramureş suspectat că şi-a ucis tatăl. Victima a fost descoperită cu gâtul tăiat

Cum a fost prins bărbatul din Maramureş suspectat că şi-a ucis tatăl. Victima a fost descoperită cu gâtul tăiat

Crima a avut loc în locuinţa lor din Baia Mare   FOTO: Angela Sabău

Principalul suspect în cazul uciderii profesorului din Baia Mare a fost prins de poliţişti marţi noaptea, în localitatea Apa din judeţul Satu Mare, la limita cu judeţul Maramureş. Poliţiştii susţin că tânărul avea un comportament ciudat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiul cel mare al profesorului Liviu Gavrilescu a fost negăsit într-o primă fază, după uciderea tatălui său, deşi poliţiştii băimăreni au răscolit oraşul în căutarea sa. Între timp s-a lămurit şi misterul dispariţiei fiului victimei. Acesta a fost găsit câteva ore mai târziu în localitatea Apa, judeţul Satu Mare. 

Încă de la început, comportamentul tânărului le-a atras atenţia poliţiştilor sătmăreni, care l-au identificat şi l-au reţinut. ,,Ieri, (marţi, n.r.) 10 iulie,  în jurul orelor 22.15, o  patrulă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare- Secţia 3 Poliţie Satu Mare, împreună cu un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, a identificat, pe raza judeţului Satu Mare, un bărbat, care manifesta un comportament suspect şi nu deţinea acte de identitate asupra sa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul domiciliază în judeţul Maramureş, are 38 de ani şi este suspectat de comiterea unui omor, care a avut loc, tot, ieri, 10 iulie a.c., în Baia Mare. Bărbatul a fost predat poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, în vederea continuării verificărilor în cauză”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Satu Mare.

Bărbatul a fost internat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei, pentru expertiză medico-legală, pentru a se stabili dacă a avut discernământ sau nu în momentul producerii crimei. Prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a arătat că în funcţie de concluziile medico-legale se va lua o decizie în ce-l priveşte. „Dacă a avut discernământ în momentul în comiterii faptei, fiind o faptă deosebit de gravă, se cere propunere de arestare preventivă. Dacă se va dovedi că nu a avut discernământ, se solicită instanţei luarea măsurii internării într-un centru de specialiate”, a precizat el. În situaţii controversate, în cazul în care se solicită o nouă expertiză medico-legală, aceasta se face la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti.

Bărbatul de 38 de ani era diagnosticat cu schizofrenie paranoidă şi, conform unor surse, era sub tratament. Se presupune că tânărul şi-a ucis tată în noaptea de luni spre marţi, în locuinţa lor din Baia Mare. Potrivit anchetatorilor, Liviu Gavrilescu a fost lovit cu un obiect contondent în cap, după care i-a fost tăiat gâtul. Fiul lui a fost găsit marţi seara, fiind principalul suspect.

 
 
Mai puteţi citi:
 

A fost prins principalul suspect al crimei din Baia Mare. Anchetatorii spun că victima ar fi fost lovită mai întâi în cap, după care i-a fost tăiat gâtul

UPDATE Profesor universitar, ucis în propria casă de la marginea oraşului. „Decesul a survenit în urma unor acte de o violenţă extremă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: