Cine este românca moartă de COVID-19 în Italia şi de ce se afla în Peninsulă

Cine este românca moartă de COVID-19 în Italia şi de ce se afla în Peninsulă

Femeia care a murit în Italia din cauza COVID - 19 avea 80 de ani şi se afla în Italia pentru a-şi îngriji sora care suferea de o boală incurabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul comunei Borşa, din judeţul Maramureş, Sorin Timiş, a declarat pentru Mediafax că femeia moartă din cauza noului coronavirus avea 80 de ani şi era în Italia pentru a-şi îngriji sora, în vârstă de 75 de ani, care suferea de cancer.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia“, a spus Sorin Timiş.

Întrebat dacă femeia era bolnavă, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneţii“.

În urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente.
 
Este vorba despre o femeie în vârstă, originară din Borşa, care se afla în nordul Italiei. Cel mai probabil, autorităţile nu vor permite familiei să aducă acasă ruda decedată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: