Cinci milioane de lei pentru Spitalul Judeţean şi cel de Boli Infecţioase din Baia Mare

Cinci milioane de lei pentru Spitalul
Judeţean şi cel de Boli Infecţioase din Baia Mare

Spitalul Judeeţan din Baia Mare     Foto: Adevărul

Aleşii judeţeni au votat pentru alocarea sumei de cinci milioane de lei pentru cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare vor merge patru milioane de lei, în timp ce Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare va primi de un milion de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sumele se acordă prin transferuri din bugetul propriu al judeţului, în timp ce 681.000 de lei reprezintă rambursări de credit.

Preşedintele Consiliul Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că instituţia judeţeană a făcut eforturi, de-a lungul timpului, de a finanţa cele două spitale din subordine şi a le aduce la un nivel mai mult decât acceptabil în ceea ce priveşte oferirea de servicii la un nivel calitativ înalt pentru pacienţi. ”În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, avem un buget alocat pentru anul 2018 mult mai mare decât anul trecut, respectiv patru milioane de lei faţă de 2,5 milioane de lei bugetul iniţial. Dacă vom avea la dispoziţie, pe parcursul anului, sume suplimentare, vom acorda noi finanţări, deoarece sănătatea este unul dintre lucrurile importante. Cu aceşti bani, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare va putea să îşi acopere parte din cheltuieli, iar din fondurile proprii să facă investiţiile extrem de importante pentru finalizarea buncărelor care vor adăposti aparatele de radioterapie”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş. El a mai spus despre contractul semnat anul trecut cu Banca Mondială că reprezintă una dintre marile realizări ale judeţului Maramureş în 2017. „Aceste aparate, întâi cel pe care îl vom primi din partea Băncii Mondiale, iar apoi cel pe care sper să îl instalăm din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Maramureş şi ale Spitalului Judeţean din Baia Mare, vor genera la nivelul judeţului un turism sanitar. Foarte mulţi oameni vor veni din judeţele învecinate pentru a beneficia de serviciile pe care le va oferi spitalul nostru, respectiv servicii care vor duce la prelungirea vieţii bolnavilor”, a mai spus el.

În ceea ce priveşte Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, acesta are un buget pentru dezvoltare, pentru investiţii la reabilitarea şarpantei, de 1 milion de lei propus pentru acest an, sume care, după cm s-a stabilit, în urma discuţiilor cu managerul Sorina Bîrle, sunt suficiente. „În funcţie de evoluţia lucrărilor, care în total vor depăşi două milioane de lei, am convingerea că vom putea să oferim finanţări suplimentare”, a mai precizat Zetea.

 
 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: